Donjel Malen (@Reuters)
Donjel Malen (@Reuters)

Malen Dortmundov! Svi se pitaju koliko je dobar Rajola i da li je ponovo izvukao "optimalnu" klauzulu

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.07.21. | 10:31

Posao bi trebalo da bude završen tokom vikenda...

Dugo su trajali pregovori na realciji Dortmund - PSV Ajndhoven. Započeti još krajem prošle sezone, kada je postalo jasno da ne postoji način da Džejdon Sančo ostane na Vestfalenu, konačan epilog dobili su puna dva meseca kasnije. Naveliko pišu nemački mediji, potvrđuju i Holanđani - u narednih 48 sati Donjel Malen (22) trebalo bi da bude predstavljen kao novi igrač Borusije.

Mada papirologija i dalje odlaže zvanično predstavljanje Sanča na Old Trafordu i samim tim ugovoreni transfer novca što treba da legne na račun nemačkog kluba (85.000.000 evra + 10.000.000 kasnije kroz bonuse), više ne postoji ni najmanja dilema gde jedan od najtalentovanijih holandskih fudbalera nastavlja karijeru.

Izabrane vesti

Pokušao je da se umeša Liverpul, pominjala se neko vreme Barselona, ali kako Milioneri nisu smeli previše da se cenjkaju (da ne bi ostali bez mladog ofanzivca) ispunili su gotovo sve uslove što je pred njih postavio PSV i dobili bitku.

Poslednje informacije kažu ovako: Holanđanima na ime obeštećenja ide 30.000.000 evra, s tim da bi tokom vikenda trebalo da budu utanačeni poslednji detalji oko bonusa na koje bi klub iz Ajndhovena mogao da računa kada Malen dostigne određeni broj golova i asistencija.

Za sada se ne pominje - a bilo bi zanimljivo videti - koliko je od celog posla inkasirao Mino Rajola, agent reprezentativca Holandije, odnosno da li je Borusija kao u slučaju Erlinga Halanda mora da pristane na "optimalnu" izlaznu klauzulu nakon dve godine ugovora.

Podsetimo, na Halanda će idućeg leta bez ikakvih pregovora sa nemačkim klubom imati pravo svako ko u DFB deponuje 75.000.000 evra.

Ekspedicija Dortmunda u toku dana putuje na pripreme u Švajcarsku, a Marko Roze se nada da bi već od sredine iduće nedelje mogao da ima na raspolaganju najveće pojačanje ove sezone.

Malen igra na viskom nivou već pune tri godine, ali u prethodnoj sezoni u potpunosti je eksplodirao. Na 45 utakmica postigao je 27 golova i podelio 10 asistencija.


tagovi

Donjel Malenletnji prelazni rok 2021Transferi

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara