Malo iznenađenje selektora Portugalije: Pozvao štopera da igra umesto beka

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.09.22. | 14:41

Tijago Đalo prvi put u selekciji, vratili se Žoao Mario i Pedro Neto

Jezgro je formirano odavno, samo povremeno dobije državni tim drugačije obrise. A u narednim danima u selekciji Portugalije će biti i jedan novajlija. U pitanju je Tijago Đalo, defanzivac Lila, koji je zaslužio poziv Fernanda Santosa za predstojeće mečeve sa Češkom (u Pragu, 24. septembra) i Španijom (u Bragi, 27. 9) u Ligi nacija.

Đalo je osam puta bio mladi reprezentativac, Sporting ga je posle školovanja u Lisabonu prodao Milanu, a Italijani pre tri godine Lilu za 4.000.000 evra da bi u Ligi 1 sa Dogama čak osvojio i titulu u sezoni 2020/21. Iako nije igrao sve utakmice, u minulom prvenstvu se potpuno afirmisao i zacementirao mesto u odbrani, na početku ovog ciklusa odigrao je svih sedam utakmica, mada javnost u otadžbini malo sumnnja u njega, jer je na njima Lil primio čak 16 golova.

Izabrane vesti

Santos mu veruje.

Tijago nije nepoznanica, bio je na nakim širim spiskovima i ranije, sad smo ga uvrstili na konačni, jer je starter u Lilu. Osim toga, Žoao Kanselo je kažnjen i zbog kartona će propustiti meč sa Česima, što nas ostavlja samo sa jednim desnim bekom (Diogom Dalotom, op. aut.). A Đalo osim štopera može da igra i po boku, nudi nam mogućnost da ga koristimo na različitim pozicijama“, rekao je selektor Portugalije.

U odnosu na junski ciklus nema štopera Davida Karma, vezista Otavia i Renata Sančesa, krila Pedra Gonsalvesa i Gonsala Gedesa, te napadača Andre Silve, zato su se vratili pod zastavu Žoao Mario i Pedro Neto.

Na spisku se nalaze – Golmani: Diogo Kosta (Porto), Žose Sa (Vulverhemton), Rui Patrisio (Roma);

Defanzivci: Diogo Dalot (Mančester junajted), Žoao Kanselo (Mančester Siti), Danilo Pereira (PSŽ), Pepe (Porto), Ruben Dijas (Mančester Siti), Tijago Đalo (Lil), Nuno Mendes (PSŽ), Rafael Gereiro (Borusija Dortmund);

Vezisti: Žoao Paljinja (Fulham), Ruben Neveš (Vulverhemton), Bernardo Silva (Mančester Siti), Bruno Fernandes (Mančester junajed), Žoao Mario (Benfika), Mateus Nunes (Vulverhempton), Vitinja (PSŽ), Wiljam Karvaljo (Betis);

Napadači: Kristijano Ronaldo (Mančester junajted), Diogo Žota (Liverpul), Pedro Neto (Vulverhempton), Žoao Feliks (Atletiko Madrid), Rafael Leao (Milan), Rafa Silva (Benfika) i Rikardo Orta (Braga).

Portugalci su drugi u Grupi 2 A divizije, imaju sedam bodova i nalaze se između Španije (osam) i Češke (četiri), dok je poslednja Švajcarska sa tri.

 


tagovi

Fernando Santosreprezentacija PortugalaLiga nacijaTijago Đalo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara