Deklan Rajs (Reuters)
Deklan Rajs (Reuters)

Malo je i 105.000.000, Siti i Arsenal moraju da plate kao za Fernandeza ili makar kao za Belingema

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.06.23. | 10:25

Vest Hem će igrati pokerašku igru sa svojim draguljom

Previše? Možda. Skupo? Moguće. Vredi li? Ako postoji neko ko će to da plati, onda tu više nikakve rasprave nema.

Vest Hemov cilj je da Deklan Rajs postane najskuplji vezista u istoriji fudbala i deluje da je londonski klub blizu ostvarenja tog cilja. Ponude Mančester Sitija i Arsenala vredne po 105.000.000 evra sa različitom strukturom fiksnog dela i bonusa su glatko odbijene. Vest Hem je spreman na pokeršaku igru sa teškašima i započeo je licitaciju za svog dragulja. Kao je Čelsi platio 121.000.000 evra za Enca Fernandeza, u Vest Hemu veruju da ne postoji nikakav razlog da i njihov vezista ne košta isto. Ili makar kao Džud Belingem koji je prešao u Real za 105.000.000 evra i bonuse.

Izabrane vesti

Zato i ne čudi vest da je sinoćnja ponuda Mančester Sitija preživela samo do jutarnjih časova. Atletik je jutros izvestio da je Vest Hem odbio prvi nalet Građana i poručio im da se vrate za pregovarački sto sa unosnijim finansijskim predlogom. Arsenal je još ranije odbijen.

Svesni su u Vest Hemu da moraju da prodaju Rajsa jer ima još samo dve godine ugovora (druga je oopciona, ali se oni pitaju) ali su spremni da rizikuju do kraja i da izmuzu što više novca za svog kapitena. Jasno je da Rajs sigurno menja sredinu ovog leta, potvrdili su to čak i ljudi iz Vest Hema posle finala Lige konferencije, igrač je prelomio da je vreme za transfer...

Vest Hem je svesno rizikovao i prethodnih godina. Kada se Rajsova zvezda zasijala pre tri, četiri godine stizale su ponude Sitija, Junajteda, Čelsija... Od 40.000.000 evra, pa svaki sledeći prelazni rok naviše. Mogli su i prošlog leta Čekićari da prodaju Rajsa za skoro 80.000.000 evra ali su uvek verovali da će im mladi vezista doneti obeštećenje sa devet cifara. I evo, stigli su do toga...

Pored toga što je sjajan igrač i jedan od najboljih u Premijer na svojoj poziciji, Rajs je domaći fudbaler što mu dodatno diže cenu.

Ali pre svega je toliko tražen zbog fudbalskih kvaliteta. Vrhunski je u razgradnji protivničkih napada i brzom pretvaranju defanzive u ofanzivnu fazu igre. Za ono što žele i igraju Pep Gvardiola i Mikel Arteta - idealan. Pep ga vidi kao zamenu za Ilkaja Gundogana, Arteta čeka njegov dolazak pa da proda Džaku u Leverkuzen. Licitacija je počela, videćemo dokle će da teraju Građani i Tobžije i koliko jake živce ima Vest Hem.             

Očekuje se da Arsenal treću ponudu pošalje u narednih 48 sati. To čekaju i Vest Hem, i Mančester Siti da reaguje sa drugom verzijom. ZaVest Hem je vrlo važna i dinamika isplate što može biti Sitijeva prednost. Vest Hem želi da se celo obeštećenje isplati u dve rate do leta 2025, a Arsenalova poslednja ponuda je bila vezana za pet rata i duži vremenski rok otplate.

Čeka nas vrelih nekoliko dana, možda i nedelje do detonacije najveće transfer bombe na Ostrvu ovog leta. Nije isključeno da se u priču uključi čak i Mančester Junajted koji je spreman da ponudi pare, Megvajera i Mektominija koji se sviđaju Dejvidu Mojesu.


tagovi

Deklan RajsLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Man. Siti
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara