Malta žestoko oštećena u Hrvatskoj, Dalić izmenama sprečio bruku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 22:50

Slovačka trijumfom nad Rusijom zakomplikovala situaciju u grupi – 2:1

Igra iznad proseka, ali učinak posle tri meča martovskog ciklusa sasvim pristojna. Posle poraza od Slovenije, selekcija Hrvatske je opravdala epitet protiv Kipra, da bi večeras uz mnogo muke slavila u sudaru sa Maltom i stigla do šest bodova – 3:0. Daleko od toga da će hrvatska javnost biti zadovoljna, ponovo se videlo da su vicešampioni sveta iz Rusije u slobodnom padu. I da će imati velikih problema kako bi se uopšte domogli Katara, jer ih pored dželata iz Slovenije vrebaju Rusi, kao i Slovaci koji su dodatno zakomplikovali situaciju u grupi.

Izmešao je karte Zlatko Dalić, ostavio na klupi najjače adute poput Perišića i Modrića, ali je izmenama u nastavku morao da čuva obraz. Pitanje je da li bi i to bilo dovoljno da selekcija hrvatske nije imala pomoć sudijske trojke. Žestoko je oštećena selekcija Malte u 17. minutu. Bila je to odlična akcija gostiju kada je napadač Pisani prebacio Juranovića, bivši igrač Hajduka je podigao ruku. Lopta ga je pogodila, ali za arbitre to nije bila najstroža kazna. Besneli su Maltežani, kidisali na glavnog arbitra meča, negodovali... Ali ništa im to nije vredelo.

Izabrane vesti

Hrvatska osim ofanzive i velikog poseda gotovo ništa nije uradila u prvom poluvremenu. Jedinu priliku propustio je Pašalić kada je posle skoka lepo gađao, ali je pogodio prečku.

Morao je brzo da reaguje Zlatko Dalić. Ispostaviće se da je trostruka izmena, kada su ušli Modrić, Brekalo i Perišić, bila ključni detalj susreta. Sa Perišićem i Modrićem igra hrvatske imala je sasvim drugačiju notu.

I nije dugo trebalo domaćinu. Igrao se 62. minut kada je Barišić odlično probio i centrirao, a na pet metara je uleteo Perišić i zakucao loptu u mrežu. Tačka je stavljena u finišu, kada je jedan od Maltežana igrao rukom u svom šesnaestercu. Siguran je bio Modrić.

U finišu je pogodio Brekalo, čime su izmene Zlatka Dalića dobile još više na značaju. Grupa H biće jedna od najinteresantnijih, obzirom da su se u ravnopravnu igru vratili. Slovaci. Slaviće u Bratislavi Roberta Maka. Krilni fudbaler Ferencvaroša bio je inicijator malog iznenađenja, pošto je golom i asistencijom uništio Baćuške – 2:1.

Prvo je u 38. minutu asistirao Škirnjaru, da bi posle izjednačenja Marija Fernandeša, uzeo loptu, namestio se na desnu nogu i postavio konačan rezultat.

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO, GRUPNA FAZA - 3. KOLO

GRUPA H

Utorak

Kipar - Slovenija (1:0)

/Pitas 42

Hrvatska - Malta 3:0 (0:0)

/Perišić 62, Modrić 76 pen, Brekalo 90/

Slovačka - Rusija 2:1 (1:0)

/Škriniar 38, Mak 74 - Fernandeš 71/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Luka ModrićZlatko DalićIvan Perišić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara