Obradović ponovo morao da strepi, Fener slavio protiv Afjona serijom 17:3 u poslednjih osam minuta

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.03.20. | 17:42

Provukli su se žuto-plavi nekako protiv jednog od slabijih timova turske lige

Ponovo su košarkaši Fenerbahčea priredili Željku Obradoviću „veče za pamćenje“. Dugo su momci u žuto-plavim dresovima igrali katastrofalno, gubili sa 12 poena razlike od slabašnog Afjona, a onda odlučili da u poslednjih osam minuta „proigraju“ i ipak odnesu bodove kući – 62:64.

Imao je Afjon u dve prilike na kraju meča da odvede meč u produžetak, te da dođe do pobede, ali je trojku promašio Džordon Kroford, a u poslednjim sekundama za dva poena mašili Talib Zana i Gregor Horvat. Vredni bodovi su tako ipak ostali u rukama Fenerbahčea.

Izabrane vesti

Igrao je Žocov tim danas bez Nanda de Koloa, što se svakako osetilo u timu, pa je glavnu ulogu preuzeo Derik Vilijams koji je ubacio 15 poena. Jedni dvocifren je još bio Džejms Naneli sa 14 poena. Na drugoj strani, istakli su se Pejton Oldridž sa 17 poena, kao i Džordon Kroford sa 14 poena, koji su uz Taliba Zanu bili dvocifreni na ovom meču.

Prva četvrtina već nam je nagovestila da Feneru danas neće biti nimalo lako u gostima Afjonu. Naprotiv, domaći su dugo bili koji koš ispred, diktirali su tempo, ali su vođstvo pred sam kraj ipak prepustili Željkovoj ekipi koja je vodila nakon uvodnih deset minuta (17:20). Ta razlika nastavila da je se „klati“ i u drugoj deonici, koja nije obilovala poenima, a čiji je ishod bio takav da smo u drugi deo igre krenuli od nule – 32:32.

Nakon manjeg rezultatskog egala sa početka treće četvrtine, Afjon je po prvi put ozbiljnije krenuo napred. Ređali su se poeni domaćih jedan za drugim, da bi pred sam kraj ovog perioda razlika dostigla najvećih osam poena (51:43), a već na startu poslednje deonice bilo je i plus 12 za domaće. Međutim, to je bio alarm za tim Željka Obradovića, koji se probudio, pa je serijom 10:0 uspeo da spusti na dva poena razlike.

Može se reći da je Derik Vilijams nastavio da „gradi“ igru Fenera i da sipa poene kada je bilo potrebno. Na kraju je završnu tačku stavio Malkolm Tomas sa linije penala, a u već pomenutoj završnici Afjon nije uspeo da dođe do pobede ili produžetka i sigurno će imati za čim da žali.

TURSKA 1 - 21. KOLO

Subota
Bahčešehir - Darušafaka 91:87
Galatasaraj - Tofaš 80:75
Bursa - Bandirma 88:78

Nedelja
Sigorta - Anadolu Efes 49:63
Gacijantep - Orman 102:77
Turk Telekom - Pinar Karšijaka 62:77
Afjon Beledije - Fenerbahče 62:64

18.00: Bujukčekmedže - Bešiktaš

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara