Mamajev i Kokorin konačno na slobodi

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.09.19. | 09:27

Problematični ruski fudbaleri pušteni uslovno, ali ne bez incidenata

Odležali su svoje! Aleksandar Kokorin i Pavel Mamajev, poznati ruski fudbaleri koji su od maja iza rešetaka zbog vandalskog ponašanja i napadanja državnih službenika izašli su danas na slobodu. I to uslovnu.

Njima izrečena kazna još nije istekla, te će još neko vreme biti zapravo osuđenici, ali ne iza rešetaka. Braća Aleksandar i Kiril Kokorin su 8. maja osuđeni na 18, a Mamajev i trener omladinaca Aleksandar Protasovski na 17 meseci zatvorske kazne. Svi su bili krivi zbog premlaćivanja i huliganizma tokom lude noći 8. oktobra prošle godine. Njih četvrica su pod uticajem alkohola i narkotika bez ikakvog razloga napadali i povređivali ljude po barovima, ali su napravili gadnu grešku pošto su im dve žrtve visokokotirane u državnoj službi. U pitanju su Denis Pak, direktor departmana Ministarstva industrije i Sergej Gaisin, generalni direktor ruskog federalnog naučnog centra za razvoj autoindustrije "NAMI". Ali najgore je prošao pretučeni vozač Paka, što ih je i najviše koštalo na suđenju.

Izabrane vesti

Obesni fudbaleri su uhapšeni dva dana nakon incidenta i odmah sprovedeni u zatvor, što je bio veliki skandal, pošto su obojica zaslužni sportisti i sada već bivši reprezentativci. Može se slobodno reći da su na suđenju odlično prošli pošto je državni tužilac tražio za sve njih po sedam godina iza rešetaka. To su ovi "huligani u kopačkama" dočekali sa kišom suza usred suda, pokazavši da ipak nisu tako opasni. Tim advokata ih je branio na sve moguće načine, pa čak i pritiskom preko medija, ali nije im bilo spasa. 

Kokorin na suđenju

Sudija se ipak smilovao, pošto su u pitanju mladi ljdui sa porodicama, te ih nije osudio na najtežu kaznu. Ail ih je svakako poslao u čuveni zatvor "Butirka" u junu na izdržavanje zasluženih kazni. Oni su zbog dobrog vladanja danas pušteni, ali nisu davali izjave. Pitanje je zapravo da li uopšte i smeju da pričaju sa medijima, pošto su pod uslovnim otpustom.

Ali, ni njihov izlazak iz zatvora nije mogao da prođe "normalno", tj. bez čarki, naročito između članova porodica osuđenika i predstavnika medija, te je čak Kokorinov očuh kolima naleteo na novinare ispred zatvora, a epilog je bilo kraće zadržavanje vozača od strane policije "na hlađenju".

Kokorin je bio igrač Zenita, Mamajev Krasnodara, a kako će nastaviti karijere ostaje da se vidi. Kako sada stoje stvari, Kokorin će uskoro početi da trenira sa ekipom Sočija, dok je Mamajev navodno u pregovorima sa Galatasarajem.

(Foto: Reuters)

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara