{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Mamić pobedio Salcburg i kupio crnogorskog bisera za 500.000 evra

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 12
Budućnost će dobiti i 20 posto od narednog transfera
Mamić pobedio Salcburg i kupio crnogorskog bisera za 500.000 evra

Pričalo se o interesovanju Partizana posle letošnje prijateljske utakmice, pisalo se da je podgorička Budućnost odbila ponudu Red Bul Salcburga vrednu 800.000 evra. Na kraju jedan od najtalentovanijih igrača Crne Gore Stefan Milić potpisao je ugovor sa zagrebačkim Dinamom, preneli su crnogorski mediji.

Hrvatski šamšion će na ime ovog transfera uplatiti Budućnosti 500.000 evra, a imaće i 20 posto od naredne prodaje mladog reprezentativca Crne Gore.
“Tačno je da je Milić potpisao za Dinamo. Potpisao je ugovor na pet godina, ali ostaje kod nas na pozajmici do leta”, potvrdio je sportski direktor Budućnosti Zvezdan Milošević.

Šira javnost je za mladog štopera prvi put čula leta ove godine, posle prijateljskog duela između Budućnosti i Partizana. Sportskom sektoru kluba iz Humske jako se dopala igra Stefana Milića. Ljudi iz Partizana su pokazali interesovanje, raspitovali se, ali nisu daleko odmakli u poslu.  

Budućnost je želela da zadrži Stefana Milića do leta kako bi mu cena porasla. Otuda su odbili ponudu Salcburga, ali očigledno je da je zagrebački Dinamo imao ozbiljne argumente u pregovorima. Sportski direktor Modrih Zoran Mamić dolazio je nekoliko puta u glavni grad Crne Gore kako bi uživo gledao igre mladog reprezentativca Crne Gore. I očigledno shvatio da u Milića treba uložiti novac.

Nije zanemarljiva ni činjenica da Budućnost i Dinamo imaju dugu istoriju plodonosne saradnje. Modre je 2010. godine pojačao Fatis Bećiraj za 650 hiljada evra.

Transfer Stefana Milića je treći najveći u istoriji podgoričkog kluba. Na prvom mestu je i dalje Bogdan Milić, koji je 2008. godine pojačao Den Hag za 675.000 evra.

×