Mančester Junajted jedva slomio Astanu! Klinac Grinvud prevario 20 godina starijeg Erića (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.09.19. | 22:48

Kazahstanski tim dugo odolevao na Old Trafordu

Mančester Junajted je očekivanom pobedom započeo takmičenje u Ligi Evrope, ali je do nje stigao mnogo teže nego što je bilo ko očekivao.

Kazahstanska Astana je dugo odolevala na Old Trafordu i tek sredinom drugog poluvremena je kapitulirala. Tinejdžer Mejson Grinvud je poslao loptu kroz noge 20 godina starijeg Nenada Erića i doneo Crvenim đavolima pobedu od 1:0.

Izabrane vesti

Prema očekivanjima, Ole Gunar Solskjer je izveo kombinovani tim. Pružio je šansu klincima Grinvudu, Gomešu i Čongu, zaigrali su rezervisti Romero, Fred, Dalot, Džons, Roho, ali i Rašford, dok je kapiten bio Matić.

Od prvih minuta se videlo kakav će ovo meč biti. Mančester junajted je imao loptu i mučio se da sa njom stvori konkretne šanse, a Astana se sjajno branila. Srpski veteran među stativama Nenad Erić je već posle desetak minuta igre sekinuo zicer Rašfordu i najavio veče frustracija za Crvene đavole.

Nastavio je Solskjerov tim da drži loptu, da traži igru i pukotine u igri Astane, ali ih nije našao i Kazahstanci su izborili 0:0 na poluvremenu.

I drugo poluvreme je počelo ofanzivom i sjajnom šansom domaćih, ali Astana je odolela. Čak su gosti posle sat vremena igre imali i sjanu šansu da povedu, ali je Rotariju promašio. Kada je video da je đavo odneo šalu, Solskjer je uveo Matu i Lingarda umesto Čonga i Gomeša, zadržao je samo Grinvuda od klinaca i pogodio.

Upravo je Grinvud u 73. minutu primio loptu na desnoj strani, napravio odličan lažnjak, gađao kroz noge Eriću i pogodio!

Imao je Junajted još neke pokušaje do kraja da ubedljivije slavi, Dalot je promašio najbolju priliku i završeno je 1:0.

Domaći zadovoljni zbog tri boda, gosti što su izborili častan poraz.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara