(©Reuters)
(©Reuters)

Mančester Junajted obara Arsenalov rekord u FA kupu

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.03.21. | 12:31

Šta to beše pobeda protiv Crvenih đavola? Lisicama se ne piše dobro

Isprepletani su putevi Mančester Junajteda i Lestera poput Gordijevog čvora. Biju bitku Crveni đavoli i Lisice za Ligu šampiona i dobro im ide. Građani su odmakli i teško će biti dostižni, pa je Lesteru i Mančester Junajtedu preostala trka za drugo mesto. Ali, ovoga vikenda bitka se neće voditi u Premijer ligi, već u FA kupu. U četvrtfinalu najstarijeg fudbalskog takmičenja odluka o tome ko će među četiri najbolja tima, a ko ostaje bez šansi za trofej pada na King Pauer stadionu (18.00).

Stresu se Lisice na samu pomisao kada treba da se sastanu sa Mančester Junajtedu. Nebrojano puta su se kuvale u đavoljem kotlu. Ako je neko umeo propisno da nagazi Lisice u poslednjih 25 sudara, onda je to definitivno Mančester Junajted. Za Crvene đavole ne zatvara se sezona lova na Lisice. Pobeda Lestera je izolovan slučaj. Zvrcnula je jedna za 23 godine, a ta jedna dobro se pamti. Na povratku Lisaca u Premijer ligu pao je Mančester Junajted na King Pauer stadionu – 5:3.

Izabrane vesti

18.00: (3,05) Lester (3,25) Mančester Junajted (2,40)

Od tog velikog povratka Lestera u elitno društvo dva tima su se satajala 14 puta, a Crveni đavoli su slavili u devet navrata. Ako se vratimo na onaj prošireni period od 23 godine, statistika je još nemilosrdnija. Junajted se sladio 19 puta, Lester ostao na toj jednoj pobedi, a pet susreta je završeno nerešenim ishodom. Jedan od njih je onaj premijerligaški iz decembra u domu lisica (2:2).

Neumoljiva je statistika, a Lester bez trofeja u FA kupu. Četiri puta su Lisice stizale do finala i nijednom nisu podigle trofej. Poslednje finale igrale su davne 1969. godine, do polufinala nisu stigle od 1982, a od tada su pet puta zaustavljane u četvrtfinalu. Čelsi im je tri puta bio dželat u skorije vreme – 2012, 2018. i 2020. godine.

Dva puta su Mančester Junajted i Lester delili megdan u FA kupu, oba puta u prošlom milenijumu i dva puta je tim sa Old Traford bio uspešan. U finalu 1963. godine Crveni đavoli su slavili sa 3:1, a drugi put su bili bolji 1976. u petom kolu.

Lester bez trofeja, a Mančester Junajted drugi najuspešniji klub sa 12 titula u najstarijem takmičenju, odmah iza Arsenala sa 14. Crveni đavoli rekordni 31. put žele da se domognu polufinala i po tom parametru nadmaše Tobdžije, a tamo su se već plasirali Sautempton i Mančester Siti. Četvrti četvrtfinalni par čine Čelsi i Šefild Junajted.

--------------------------------------------------------------

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100%

za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

--------------------------------------------------------------

Za oba sastava meč dolazi u dobrom trenutku. Prevazišli su izabranici Brendana Rodžersa i Olea Gunara Solskjera mini-krizu, vezali su dva trijumfa u Premijer ligi, a Crveni đavoli su se plasirali i u četvrtfinale Lige Evrope preko Milana.

Gol odluke na San Siru postigao je Pol Pogba, povratnik u tim. Francuski vezista je ušao sa klupe u Milanu, a ulogu rezerviste mogao bi da ima i danas. David de Hea i Doni van de Bek nisu se skidali u Ligi Evrope i mogli bi da startuju na King pauer stadionu.

„Moramo da vidimo koliko može da igra. Nisam siguran da li može da igra 90 minuta i da startuje, ali videli ste kakav uticaj na igru može da napravi kada uđe sa klupe“, rekao je norveški strateg.

Solskjer neće moći da računa na Fila Džonsa i Huana Matu, a u stroju su ponovo Antoni Marsijal i Edinson Kavani. Brendan Rodžers je izgubio 11 od 14 utakmica protiv Junajteda, a za ovaj meč će biti lišen usluga Rikarda Pereire, Džejmsa Medisona, Harvija Barnsa, Džejmsa Džastina, Vesa, Morgana...  

„Kada ste klub veličine Mančester Junajteda, navikli ste da igrate mnogo utakmica i navikli ste da imate tim koji može da se nosi sa tim. Oni su sjajna ekipa sa igračima visokog kvaliteta, ali mi moramo da se usredsredimo na sopstvene kvalitete“, rekao je Rodžers.

ENGLESKA, FA KUP - ČETVRTFINALE

Subota

Bornmut - Sautempton 0:3 (0:2)

/Đenepo 37, Redmond 45+1, 59/

Everton - Mančester Siti 0:2 (0:0)

/Gundogan 84, De Brujne 90/

Nedelja

14.30: (1,25) Čelsi (6,25) Šefild Junajted (11,0)

18.00: (3,05) Lester (3,25) Mančester Junajted (2,40)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Mančester JunajtedLesterPremijer ligaEngleska

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara