Mančester Junajted ponudio 78.000.000 evra, Lester odbio! Ljulja se svetski rekord, Siti ne prati

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.19. | 13:47

Vest dana na Ostrvu

Dugo je mirovala fudbalska pijaca u Premijer ligi, od velikih transfera je potvrđen samo prelazak Arona Van Bisake u Mančester Junajted, ali izgleda da je mirovanju kraj…

Mančester Junajted je danas opet uzdrmao Ostrvo astronomskom ponudom od 70.000.000 funti za Lesterovog štopera Harija Megvajera. U prevodu, to je nešto više od 78.000.000 evra. Bio bi to jedan od najvećih transfera u istoriji fudbala i treći najveći za nekog odbrambenog igrača, ali je Lester odbio. Ekspresno i glatko!

Izabrane vesti

Lisice nisu mnogo razmišljale o ponudi Crvenih đavola i lagano su je odbile. Bila je to druga Junajtedova ponuda ovog leta za Megvajera, pošto je prva iznosila 60.000.00 funti i ubrzo ju je nadmašio gradski rival Siti koji je ponudio 65.000.000 funti za Megvajera. Međutim, Lester je i tada glatko odbio mančesterske klubove uz poruku da Megvajer može da ode samo za svetski rekord za defanzivca. I to ako on zatraži!

Podsetimo, najkuplji defanzivac u istoriji fudbala je Virdžil van Dajk čiji transfer u Liverpul je koštao 84.000.000 evra. Lester trenutno ceni Megvajera na 80.000.000 funti što je u prevodu skoro 90.000.00 evra. Ali bi verovatno pristao da ga proda za koji milion manje ako igrač zatraži transfer i ako to bude dovoljno za rušenje Van Dajkovog rekorda. Međutim, Megvajer to još nije uradio i nema naznaka da će zatražiti transfer.

Mančester Junajted nije odustao, u narednim danima će verovatno izaći pred Lester i sa trećom ponudom. Solskjer je oduševljen Megavejrom i smatra ga idealnim rešenjem za šuplju odbranu Mančester Junajteda u kojoj niko od petorice štopera (Baji, Džons, Smoling, Linedelef i Roho) ne uliva neko poverenje. Solskjerov prvi saradnik Majk Filan je dve godine trenirao Megvajera u Hal Sitiju i upravi kluba je potvrdio da je reč o pojačanju za kojim Junajted vapi godinama.

Mančester Siti je takođe zainteresovan, Gvardiola vidi Megvajera kao zamenu za Kompanija, ali Građani nisu spremni da idu dalje od one ponude 65.000.000 funti. Kao i u slučajevima Aleksisa Sančeza i Freda, ne žele licitaciju sa gradski rivalom i polako odustaju od Megvajera.

Čeka se novi potez Mančester Junajteda.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara