Varan (© Reuters)
Varan (© Reuters)

Mančester plaća Varana duplo više od Reala: Koštao bi 100.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 09:46

Junajted ima pristanak francuskog štopera za transfer, čeka se dogovor sa Madriđanima

Svi su izgledi da će Real Madrid ostati i bez drugog dela dugogodišnjeg štoperskog tandema. Kapiten Serhio Ramos napustio je stadion „Santjago Bernabeu“ i otisnuo se kao slobodan igrač u Pari Sen Žermen, a lako bi moglo da se desi da iz kraljevskog kluba ode i Rafael Varan.

Francuz je sve bliži transferu u Mančester junajted, odlučan u nameri da završi špansku avanturu u trajanju od deset godina. Prema podacima koji su se pojavili u javnosti pre mesec dana, 28-godišnji defanzivac želi novi izazov u karijeri, zasitio se Reala s kojim je osvojio sve i plan mu je da pređe u neki drugi klub, gde bi ponovo krenuo ka visinama. Tad su kao opcije figurirali Pari Sen Žermen i Mančester junajted, međutim, kako je u međuvremenu Ramos pojačao Parižane ostali su Crveni đavoli kao jedini pravi kandidat za potpis momčine iz Lila.

Izabrane vesti

Prema tvrdnjama Marke, engleski velikan i Rafael Varan utanačili su detalje saradnje. Ugovor bi glasio na pet godina, a plata bi bila okruglo 10.000.000 evra. Skoro duplo veća u odnosu na primanja u Realu, pošto trenutno zarađuje 5.500.000. Em bi dobio daleko više, em bi se oprobao u Premijer ligi. Dovoljno izazova da Varan kaže „da“ čelnicima kluba sa Old Traforda. Projektovana zarada pod uslovom da odradi kompletan ugovor iznosilla bi 50.000.000 evra.

Kako je uvek lakši deo posla ubediti igrača, Mančester tek mora da nađe model saradnje sa Realom. A to nije baš jednostavno kad je preko puta pregovaračkog stola Florentino Perez. Madriđani zahtevaju između 55.000.000 i 60.000.000 evra na ime obeštećenja. Junajted gleda da prođe što jeftinije, jer je već potrošio 85.000.000 evra za Džejdona Sanča (uz 10.000.000 kroz bonuse Borusiji iz Dortmunda) i mora i sam da štedi. Mada, želi da napravi tim sposoban da juriša na trofeje, jer koliki god napredak napravio Ole Gunar Solskjer minule sezone završio je daleko iza gradskog rivala Sitija. Prema nekim tvrdnjama, Mančester će tokom ove sedmice poslati zvaničnu ponudu Realu za Rafaela Varana u iznosu od 50.000.000.

Onu koju je Francuz dobio od Madriđana, vezanu za produžetak saradnje, odbio je glatko. Treći put. Poslednja je bila naslovljena na 7.000.000 evra po sezoni. Papirima je vezan za „kraljevski klub“ još godinu dana. Realu je ovo poslednja šansa da ga proda. Deluje da je samo pitanje trenutka.


tagovi

Rafael Varanletnji prelazni rok 2021Real MadridMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara