Ronaldo (© Reuters)
Ronaldo (© Reuters)

Mančester se predao: Pušta Ronalda za samo 17.500.000 evra! Čelsi je prva opcija

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.07.22. | 11:40

Portugalac ne ide na turneju Crvenih đavola

Zaradiće Mančester junajted na Kristijanu Ronaldu samo siću! Kad ga je dovodio prošlog leta iz Juventusa platio je Italijanima 15.000.000 evra na ime obeštećenje, a u ovom prelaznom roku će inkasirati najviše 17.500.000. Taj profit od 2.500.000 evra će mu dobro doći kad se budu sređivale poslovne knjige, međutim, stvarnost po Crvene đavole je pogubna, jer će definitivno ostati bez Portugalca.

Početni stav velikana sa Old Traforda drastično je promenjen ove sedmice. Kad se prvi put pojavila informacija da najbolji fudbaler planira da napusti klub godinu dana pre isteka ugovora, čelnici su stidljivo govorili kako nije na prodaju i da se nalazi u planovima novog trenera Erika ten Haga. Pošto su u međuvremenu shvatili koliko je Ronaldo istrajan u nameri da ode prihvatli su realnost. Čitaj: predali su se.

Izabrane vesti

Većina ostrvskih medija javila je ovog četvrtka da su rukovodioci Mančestera popustili pred Ronaldovim zahtevom i da im nije u planu da protiv volje drže igrača. Štaviše, žele da se slučaj što pre okonča, da se ne oteže celo leto kao kad je Kristijano stigao iz Torina u smiraj prelaznog roka 2021. Junajted želi bi izbegne scenario po kome bi odlazeći igrač predstavljao centralnu temu u i oko kluba, umesto da fokus bude na igračima i novom šefu stručnog štaba. Čak su pojedini članovi uprave saopštili Ten Hagu da se više ne nada „sedmici“, iako je pre samo nekoliko nedelja, kad je promovisan, Holanđanin u superliativima govorio o bivšem članu Reala i da za takvu zvezdu uvek ima mesta u ekipi.

Činjenica je da Kristijano Ronaldo ne vidi sebe više u Mančesteru. To se moglo naslutiti još zimus, kad se ekipa tadašnjeg stratega Ralfa Rangnika borila za plasman u Ligu šampiona, a kako je u međuvremenu bez njega ostala, Portugalac je rešio da učini sve kako bi promenio sredinu. Dolazak na početak priprema je odložio pod obrazloženjem da su u pitanju „privatni razlozi“, mada niko ne veruje u tu verziju, već je svima jasno da je to samo deo taktike, pritiska, kako bi što bezbolnije završio misiju u Junajtedu. Tri treninga je već propustio, a kako se može čuti, neće ga biti ni na današnjem, što uz napomenu da u ekipa u petak kreće put Azije i Australija ne letnju turneju znači da veteran neće biti njen deo.

Ronaldo čeka transfer, a u ovom trenutku Čelsi deluje kao najrealnija opcija. Iako se u prvih mah nije tako intenzivno pominjao, klub iz Londona spreman je da se uspusti u avanturu oko angažmana Portugalca. Em je novom vlasniku Todu Boliju potrebno veliko ime na početku mandata, em je Ronaldu neophodan klub koji mu garantuje igranje u Ligi šampiona i potencijalni napad na trofeje. Pominjanje Barselone i Bajerna brzopotezno je demantovano, Napoli ne može da mu obezbedi dovoljno kvalitetne saigrače, pitanje je da li i platu, dok na Stamford bridžu imaju sve uslove da ispune Kristijanove zahteve. A i njemu se i dalje, uprkos godinama (u februaru napunio 37), takmiči u Premijer ligi, gde je minule sezone spakovao 18 na 30 utakmica, još šest na isto toliko susreta Lige šampiona.

Čelsi je na pragu dovođenja Rahima Sterlinga iz Mančester Sitija za oko 50.000.000 evra, dok bi Kristijana platio triputa manje. Nema logike, ali nije baš da Ronaldo ima izbora i zato će, verovatno, morati da prihvati realnost da više nije fudbaler koji probija granicu od 100.000.000 evra, kao nekad. Sad je 17.500.000 njegova cena.

 


tagovi

Kristijano RonaldoLetnji prelazni rok 2022Mančester JunajtedČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara