(©Reuters)
(©Reuters)

Mančester Siti i Arsenal zaboravili na drugo poluvreme: Gvardiola bez De Brujnea odneo pobedu nad učenikom

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.10.20. | 20:30

Minimalan trijumf Građana - 1:0

Nije Pep Gvardiola imao previše razloga za optimizam pred meč sa Arsenalom. Igra ispod nivoa, otud i samo jedna pobeda u prva tri kola, a na sve se nadovezala i povreda Kevina de Brujnea u reprezentativnoj pauzi. Očekivano, izostanak ponajboljeg fudbalera Građana osetio se u igri mančesterskog tima, ali je i takav bio za nijansu bolji od Tobdžija, što je bilo dovoljno za minimalnu pobedu u drugom subotnjem derbiju Premijer lige - 1:0 (1:0).

U toku dana pojavili su se dodatni kadrovski problemi za španskog stručnjaka. Pored De Brujnea, povrede su zaradili Ajmerik Laport i Bendžamin Mendi, pa je Gvardiola morao da "istumba" sastav i više nego što ima običaj. Uvrstio je u startnu postavu dvojicu desnih bekova, Serhio Aguero i Rahim Sterling su roviti istrčali na teren, a kupovina Nejtana Akea još jednom se pokazala korisnom, pošto je upravo Holanđanin usled izostanka dvojice Francuza zakrpio rupe na levom boku.

Izabrane vesti

Mikel Arteta se od starta utakmice prilagodio taktici čoveka pod kojim je na Itihadu pekao zanat više od dve godine kao pomoćni trener. Igrači Arsenala povukli su se iza lopte, spustili ispred gola Berda Lena i čekali svoju šansu. Uostalom, tako su sredinom jula eliminisali Građane u polufinalu FA kupa, pre nego što su u londonskom finalu sa Čelsijem prigrabili titulu najstarijeg fudbalskog takmičenja. Ali, za razliku od letošnjeg susreta, Siti je ovog puta iskoristio terensku inicijativu i stigao do vođstva sredinom prvog poluvremena. Aguero pravoremenim dodavanjem pronalazi Fila Fodena, talentovani vezista u prijemu izbacuje Ektora Beljerina iz igre, šutira slabijom nogom, a Lenov odbitak u nebranjenu mrežu smešta Sterling.

No, ne bi Gvardiola u svakom prelaznom roku kao sumanut jurio defanzivce da je u njegovim redovima sve pod konac. Već u sledećem napadu Pjer-Emerik Obamejan je namestio zicer Bukaju Saki, ali je Ederson pravovremeno istrčao, skratio ugao mladom reprezentativcu Engleske i ramenom sprečio izjednačenje. Usledio je nagli pad u igri domaće ekipe, Saka je još jednom pripretio u finišu meča, i portugalski čuvar mreže se ponovo isprečio. Ostaje pitanje da li je arbitar mogao da pokaže na belu tačku nakon kornera u šesnaestercu Sitija, kada je Voker neoprezno visoko podigao nogu i zamalo zakačio Gabrijela Magaljaeša đonom po glavi.

U nastavku timovi kao da su zaboravili da izađu na teren. Arsenal je pokazao ambiciju, ali ne i igru dovoljnu da stigne do izjednačenja. Kako je vreme odmicalo, Gvardiola se sve više osvrtao na defanzivu, Fodena i Aguera zamenio Fernandinjom i Ilkajem Gundoganom, zatvorivši prilaze Edersonovom golu. Štaviše, Siti je bio bliži još jednom golu, kada je u finišu meča posle oštrog centaršuta Žoaa Kansela David Luiz umalo skrenuo loptu u svoju mrežu, ali je srećom po Brazilca ona završila pored stative.


PREMIJER LIGA – 5. KOLO

Subota

Everton – Liverpul 2:2 (1:1)

/Kin 19, Kalvert Luin 81 – Mane 3, Sane 72/

Čelsi - Sautempton 3:3 (2:1)

/Verner 15, 28, Haverc 59 - Ings 43, Adams 57, Vestergard 90+2/

Mančester Siti - Arsenal 1:0 (1:0)

/Sterling 23/

21.00: (4,80) Njukasl (3,60) Mančester Junajted (1,77)

Nedelja

13.00: (2,20) Šefild Junajted (3,20) Fulam (3,50)

15.00: (2,75) Kristal Palas (3,05) Brajton (2,75)

17.30: (1,65) Totenhem (4,00) Vest Hem (5,10)

20.15: (2,20) Lester (3,45) Aston Vila (3,25)

Ponedeljak

18.30: (2,55) VBA (3,15) Barnli (2,85)

21.00: (2,55) Aston Vila (3,30) Lids (2,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaMančester SitiArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara