(©Reuters)
(©Reuters)

Mančester Siti i Menhengladbah ponovo u Budimpešti

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 13:03

Revanš osmine finala na istom stadionu, ali Građanima je sada najvažnije da se vrate na pobednički put posle poraza od Junajteda

Neće dvomeč Liverpula i Lajpciga biti izuzetak. I drugi englesko-nemački dvomeč će se oba puta odigrati na neutralnom terenu. Mančester Siti i Borusija Menhengladbah su u prvom meču osmine finala Lige šampiona koplja ukrstili u Budimpešti, na Puškaš Areni, a UEFA je potvrdila da će se revanš, takođe, igrati u mađarskoj prestonici.

Evropska fudbalska unija je prvobitno dala zeleno svetlo da se revanš susret igra u Mančesteru. Ali, moglo se naslutiti da ta odluka neće ostati na snazi kada je revanš meč između Liverpula i Lajpciga prebačen u Budimpeštu. Vlada okruga Severna Rajna – Vestfalija zahteva da svi koji se vrate iz Velike Britanije, teritorije pogođenom mutiranim virusom COVID-19, budu u desetodnevnom karantinu.

Izabrane vesti

19.00: (1,22) Mančester Siti (6,50) Sautempton (13,0)

To je razlog zbog kojeg je Liverpulova utakmica sa Enfilda izmeštena na Puškaš Arenu, a nemačke vlasti ne nameravaju da ublaže mere i striktno se drže doneti pravila. I Mančester Siti primoran je da ugosti Borusiju na neutralnom terenu.

„UEFA bi želela da se zahvali Borusiji Menhengladbah i Mančester Sitiju na bliskoj saradnji i podršci, kao i Mađarskoj fudbalskoj federaciji na pomoći“, navodi se u saopštenju.

Revanš između Građana i Ždrebaca zakazan je za utorak, 16. mart, sa početkom u 21.00, a četa Pepa Gvardiole je u prvom susretu slavila 2:0. Siti će tako posle današnje utakmice sa Sautemptonom (19.00) mesec dana igrati van Etihada. Prvo će gostovati Fulamu, zatim će u Budimpešti dočekati Borusiju, a po povratku na Ostrvo će odmeriti snage sa Evertonom i Lesterom na Gudisonu, odnosno King pauer stadiionu. Prvi meč kod kuće odigraće posle ravno mesec dana protiv Lidsa.

Što se večerašnjeg duela Gvardiolinih momaka tiče, on neće biti lak, jer dolazi posle poraza. Niko nema lek za Mančester Junajted kada mu Đavoli stignu u goste ove sezone u prvenstvu, a nije ga imao ni gradski rival Siti. Vodeći sastav Premijer lige poražen je prethodnog vikenda na Etihadu od mrskog protivnika, čime je prekinuo seriju od 21 pobede u svim takmičenjima, odnosno niz od 15 ligaških trijumfa, kao i set od 28 mečeva bez neuspeha.

Večeras se Građanima pruža prilika da odgovore na redak neuspeh, pošto im u goste dolazi Sautempton, u sklopu 33. kola šampionata Engleske. I pored neuspeha za vikend, momci Pepa Gvardiole imaju 11 bodova prednosti na čelu tabele, što bi trebalo da bude dovoljno da se pred finalnih 10 rundi sačuva vrh i titula vrati u plavi deo Mančestera.

PREMIJER LIGA - 33. KOLO

Sreda

19.00: (1,22) Mančester Siti (6,50) Menhengladbah (13,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

UEFALiga šampionaBorusija MenhengladbahMančester SitiPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara