Pogodak Gundogana (© Reuters)
Pogodak Gundogana (© Reuters)

Mančester Siti prvak mora biti! Gundogan se prerušio u Kuna Aguera, a Alison u Karijusa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.02.21. | 19:21

Građani trijumfom na Enfildu stekli deset bodova prednosti u odnosu na Liverpul – 4:1

Ovakav tim zaslužuje da bude prvak. Ono što je lane bio Liverpul, sad je Mančester Siti. Možda su Crveni izgledali moćnije, međutim, Građani deluju toliko sigurno da se čini da su jednog konkuretna iz šampionske trke uklonili. Pobedom na Enfildu (4:1) u velikom derbiju 23. premijerligaškog kola stekli su deset bodova više od aktuelnog vladara i ako je suditi na osnovu forme i govora tela pojedinaca o naslovu najboljeg tima Engleske odlučivaće dva tima iz Mančestera. Evnetualno, Lester. Crveni – neće.

Siti je dobio utakmicu koja može da bude prekretnica sezone. Ne samo zbog produbljenih problema u ekipi Jirgena Klopa, već i zbog nastavka izvanredne serije pobeda. Ukupno 14. uzastopne u svim takmičenjima, desete u prvenstvu, osme na strani, a prve na terenu jednog od najvećih rivala na Ostrvu poslednjih godina još od 2003. Bilo je to vreme kad je Nikolas Anelka poništio prednost Milana Baroša i sa dva pogotka trasirao put do slavlja.

Izabrane vesti

Ono što je pre skoro 18 godina uradio francuski napadač večeras je Ilkaj Gundogan. Nemačkom reprezentativcu povereni su ključevi organizacije igre ulsed nedavne povrede Kevina de Brujnea, međutim, 30-godišnji vezista je u susretu koji je lansirao goste kao prvog kandidata u borbi za titulu pokazao izuzetan njuh za gol. Kao da se prerušio u Serhija Aguera, dokazanog u derbijima sa Liverpulom, ovoga puta odustnog zbog povrede.

Gundogan je pokazao da može čak i Argentinca da odmeni, jer je dvaput bio na pravom mestu posle vrhunskih prodora Fila Fodena, preostalo mu je samo da ćušne fudbal u mrežu i izraste u junaka, iako se možda činilo da klizi ka tragičaru kad je u 39. minutu promašio jedanaesterac pri rezultatu 0:0 posle prekršaja Fabinja nad Rahimom Sterlingom.

Siti je imao višefunkcionalnog Gundogana, na mlazni pogon uključenog Fila Fodena (dva prodora koja su rezultirala pogotkom, pre nego što je i sam poentirao raketom), stabilnu odbranu (Ruben Dijaš i Džon Stouns „pojeli“ Manea i Salaha), dominantni vezni red (kakva partija Rodrija) i u svakom gestu se moglo primetiti da je bliži pobedi. Osigurao ju je usled dve katastrofalne greške Alisona Bekera kao da je Brazilac počeo da glumi po kiksevima nadaleko poznatog Lorisa Karijusa – i postao prvi kandidat za naslov.

Bilo po nepravedno pobedu Sitija umanjiti neshvatljivim kiksevima Alisona – jednom je predao loptu u noge rivalu, drugi put toliko nesigurno da je kazna morala da usledi – ali je sve vreme bilo očigledno da ekipa Jirgena Klopa ne liči na sebe i da se veštački drži u životu (promašen penal Gundogana i realizovan Salahov pošto je Egipćanina za rukav vukao Ruben Dijaš) Na primer, Fabinjo, Trent Aleksandar Arnold, Sadio Mane... Svima je današnja partija bila među najlošijima u sezoni.

Siti je gladan kao što je Liverpul bio prošle godine u ovo doba. Grizao je više i to mu se vratilo. Da mu bude milije postarao se Rahim Sterling, bivši član Liverpula, 100. pogotkom za klub otkako je na klupi Pep Gvardiola.

Čovek rešen da titulu vrati na Etihad. Sve uslove za to ima.



Uskoro opširnije...

PREMIJER LIGA - 23. KOLO

Subota

Aston Vila – Arsenal 1:0 (1:0)

/Votkins 2/

Barnli - Brajton 1:1 (0:1)

/Gudmunson 53 - Dank 36/

Njukasl - Sautempton 3:2 (3:1)

/Vilok 16, Almiron 26, 45+4 - Minamino 30, Vord-Praus 48/

Fulam - Vest Hem 0:0

Mančester Junajted - Everton 3:3 (2:0)

/Kavani 24, Fernandes 45, Mektomini 70 - Dukure 49, Rodrigez 52, Kalvert Luvin 90+5/

Nedelja

Totenhem - VBA 2:0 (0:0)

/Kejn 54, Son 58/

Vulverhempton - Lester 0:0

Liverpul – Mančester Siti 1:4 (0:0)

/Salah 63 pen – Gundogan 49, 73, Sterling 73, Foden 83/

20.15: (6,50) Šefild Junajted (3,90) Čelsi (1,55)

Ponedeljak

21.00: (1,95) Lids (3,50) Kristal Palas (3,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester SitiLiverpulIlkaj Gundogan

Obaveštavaj me

Liverpul
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara