Mančini lansirao šestoricu debitanata i tinejdžersko čudo iz Ciriha, Nemci poslednji udarili (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.06.22. | 22:34

Na kraju pravednih 1:1 u Bolonji

Pitanje je kada će Italijani ponovo imati ovakvu priliku da prekinu vrlo problematičnu tradiciju protiv Nemačke, i post dug deset godina kada je reč o pobedama nad Pancerima. Možda nisu Azuri zaslužili da slave na Renato Dalari, ali je u jednom trenutku ekipa Roberta Mančinija imala sve u svojim rukama. Selektor Italije je imao kolosalnu priliku da otupi brojne kritike na svoj račun, posle neuspeha u sudaru sa Severnom Makedonijom ,poraza koji ih je odvojio od Mundijala u Kataru.

Na kraju j bilo 1:1, iako je Mančini napravio trenersku kreaciju. Prvo, što je na spisak Azura uvrstio 18-godišnje čudo od deteta iz švajcarskog Ciriha Vilfreda Gnonta. Ukazao je supertalentovanom krilnom napadaču Mančini šansu sredinom drugog poluvremena. Samo pet minuta kasnije Gnonto je prošao kao brzi voz pored Henrinksa, idealno centirao i omogućio Lorencu Pelegriniju da savlada  Manuela Nojera.

Izabrane vesti

Oduševljana je bila publika u Bolonji svaki put kada je Gnonto primio loptu, znao je da niskim težištem i brzinom muči defanzivce Nemačke. Međutim, vodeći gol domaćina bio je signal Nemcima da krenu u odlučni napade. Kao da selektor Nemačke Hansi Flik nije želeo da se pomiri sa prvim porazom na klupi Pancera.

Odgovor gostiju bio je brz i efikasan. Samo tri minuta imali su vođstvo Italijani. Asistenciju Vernera posle slabe reakcije odbrane Italije iskoristio je Kimih i savladao Donarumu.

Bili su to trenuci velike inicijative Nemačke spašavao je i Donaruma posle udarce Vernera. Rezervista Musijala je morao bolje da reaguje u nekoliko situacija. Sve je mirisalo da će Nemci prvi put slaviti na tlu Italije još od 1982. godine kada im je presudio Lotar Mateus.

Ali kada se podvuče crta remi je najpravedniji ishod. Oba tima su imala svetle trenutke u nastavku, što smo već opisali. Slino je bilo u prvom poluvremenu. Ulogu startera koristio je napadač Sasuola Skamaka koji je mučio odbranu Nemačke. Imao i jedan izvanredan udarac koji je Nojer mjedva odbranio.

Imalo je šta da se vidi u Bolonji. Nemci su hteli da protiv jednog od največih istorijskih rivala napumpaju mišiće i trijumfom započnu učešće u Ligi Nacija. Posebno što je Roberto Mančini imao velikih kadrovskih problema.

Ali Nemci su previše prilika propustili u prvom poluvremenu. Neodlučni su bili Gnabri i posebno Verner.

Očigledno je da je utakmica u Bolonji predstavljala početak nove Italije, kakvu ne poznajemo. Pored mnogo puta pomenutog Gnonta Roberto Mančini je lanirao još petoricu debitanata. U srednjem redu je zaigrao još jedan član Sasuola Davide Fratezi, potom su šansu još dobili Kanćileri, Dimarko, Pobega, Rici...

Sjajan je bio i srpski arbitar Srđan Jovanović. Sve što je trebalo da vidi – video je.

LIGA NACIJA (A DIVIZIJA) – 1. KOLO

Grupa 3

Mađarska - Engleska 1:0 (0:0)

/Soboslaj 64 pen/

Italija - Nemačka 1:1 (0:0)

/Pelegrini 70 - Kimih 73/


tagovi

Roberto ManćiniTimo VernerBrajan KristanteDžošua Kimih

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara