Mančini (© Reuters)
Mančini (© Reuters)

Mančini: Nije ni trebalo da igramo baraž, od septembra se dešavaju neverovatne stvari

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.03.22. | 23:49

„Pred mojim fudbalerima je sjajna budućnost“, uverava selektor Italije

Zabezeknuto lice Roberta Mančinija posle projektila Aleksandra Trajkovskog. Zatečen, ukopan u mestu, ostao je selektor Italije kad je Makedonija golom u nadoknadi sprečila njegovu reprezentaciju da se sa Portugalcima bori za direktan plasman na Mundijal.

Iskusni stručnjak delovalo je staloženo u obraćanju javnosti posle meča koji je ocenio kao najnižu tačku koju je dotakao u karijeri.

Izabrane vesti

A bio je Mančo na klupi i na vrhu, klupskom (sa Interom i Mančester Sitijem) i reprezentativnom (Italija).

„Kao što je osvajanje Prvenstva Evrope bilo najbolje iskustvo u životu, tako je ova eliminacija najveće razočaranje. Nema šta da se kaže osim da je i ovo fudbal. Nešto neverovatno se desilo...“, vrteo je glavom selektor Azura.

Podsetio je na dešavanja iz završnice kvalifikacija za Prvenstvo sveta u Kataru. Njegova selekcija je tokom jeseni odigrala dvaput nerešeno sa Švajcarskom, nije dobila ni Severnu Irsku i to ju je koštalo direktnog plasmana.

„Pre svega, nije ni trebalo da igramo baraž. Uradili smo sve što je bilo u našoj moći da bismo dobili Makedonce i teško je čak i pričati zašto nismo“.

Pad Italije desio se posle Vemblija, odmah pošto je u finalnoj utakmici za zvanje najboljeg tima kontinenta savladana Engleska, penalima.

Pobeda na EP je bila apsolutno zaslužena, jer smo tad igrali sjajan fudbal. Sreća koja nas je pratila na tom turniru sad se pretvorila u nesreću, jer su se od septembra do danas desile neverovatne stvari. Dominirali smo u grupi, bilo nam je potreban samo trenutak da bismo direktno prošli na Mundijal i nije se desio, iako smo mogli dvaput da overimo prolaz pre plej-of susreta. Čini mi se da je primljen gol u 92. minutu prikladan posle svega što smo iskusili“.

Posle svega, ostaje otvoreno pitanje da li će Roberto Mančini ponuditi ostavku, mada je predsednik FS Italije Gabrijele Garvina rekao da bi želeo da ostane na klupi.

Videćemo. Suviše smo svi razočarani da bismo sad pričali o budućnosti. Isto važi i za fudbalere, ali mogu slobodno da kažem da je pred njima sjajna budućnost. Predvodim grupu sjajnih fudbalera i stvarno mi ih je žao“, dodao je Mančini.


tagovi

fudbalska reprezentacija ItalijeKvalifikacije za SP 2022.Roberto Mančini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara