Manćini (© Reuters)
Manćini (© Reuters)

Mančini presekao: Povlačim se posle Mundijala! Posle mene Karleto, Gasp ili Alegri

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.02.21. | 16:00

Italija ulazi u završni ciklus sa aktuelnim selektorom

Misija – uspela. Vratio je Roberto Mančini ponos Italijanima, snažno ih ucrtao na kartu Evrope, predvodiće ih i na putu ka Mundijalu, možda i na završnom turniru u Kataru, a posle toga će se povući.

Selektor Azura boravak na klupi državnog tima oročio je do kraja Prvenstva sveta 2022. Kvalifikacije za planetarnu smotru počinju u martu, a ako se plasiraju izvesno je da će mu takmičenje na Bliskom istoku biti poslednje u ulozi predvodnika reprezentacije.

Izabrane vesti

Dotle mu važi ugovor sa FS Italije. Čak i da čelnici Saveza budu zadovoljni kao što su sad, Mančini je objavio da će se vratiti klupskom angažmanu.

Posle Prvenstva sveta u Kataru 2022. neću više trenirati reprezentaciju Italije. Okrenuću se klupskom fudbalu“, saopštio je Mančini, koji je komandnu palicu preuzeo maja 2018. od Đan Pjera Venture posle debakla u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

U međuvremenu je Mančini izgradio pobednički ambijent u državnom timu, što se najbolje videlo u kvalifikackijama za EURO, završenim sa deset pobeda iz isto toliko utakmica. Osim toga, doveo je Azure i do polufinala drugog izdanja Lige nacija (rival u oktobru biće Španija), a jedina dva poraza na 24 utakmice pretrpeo od prvaka sveta (Francuske) i Evrope (Portugala).

S obzirom da mu je 56 godina, bivši strateg Lacija, Fjorentine, Intera, Mančester Sitija, Galatasaraja i Zenita oseća da mu nedostaje svakodnevni kontkat sa igračima u klupskom fudbalu. Za reprezenativni ne brine, uveren da će Italiju ostaviti u sigurnim rukama.

Mnogo stručnjaka može da me zameni. Primera radi, Karlo Ančeloti, Masimilijano Alegri ili Đan Pjero Gasperini“, naveo je Roberto Mančini.


tagovi

Roberto ManćiniRoberto Mančinifudbalska reprezentacija ItalijeKatar2022Svetsko prvenstvo 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara