Sadio Mane (Reuters)
Sadio Mane (Reuters)

Mane dobio najskuplju kaznu u istoriji Bajerna, Sane molio čelnike kluba da ne budu još oštriji

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.04.23. | 09:47

Senegalac još i dobro prošao

Bajern nije mogao da sakrije skandal iz svlačionice posle meča u Mančesteru protiv Sitija. Sadio Mane je fizički napao saigrača Leroja Sanea i samo produbio haos u kojem se minhenski klub nalazi zbog svega što se dešava u poslednje vreme. Nojerovo nezadovoljstvo, smena trenera, ispadanje iz Kupa Nemačke, debakl protiv Sitija…

Poslednje što je Bajernu trebalo na početku priče sa Tomasom Tuhelom su sukobi u svlačionici. Zato nije imao milosti prema Maneu. Čak je mogao da bude i brutalniji…

Izabrane vesti

Juče je iz sedišta bavarskog giganta potvrđeno da je Sadio Mane suspendovan zbog incidenta u svlačionici i da neće biti u konkurenciji za meč protiv Hofenhajma za vikend. Ali Bild je poput cele afere otkrio i detalje “saslušanja” i određivanja kazne.

Senegalac je udaren po džepu sa čak 500.000 evra što je najskuplja kazna takve vrste u istoriji kluba. Podsetimo, njegova bruto plata iznosi 22.000.000 evra, a neto godišnja zarada je otprilike 11.500.000 evra tako da je Mane izgubio polovinu mesečne plate.

Kazna bi čak bila i veća da Sane nije tražio od čelnika kluba da budu blaži prema saigraču i na neki način prihvatio deo krivice za sve što se desilo. Maneovi prijatelji u medijima su odmah objavili njegovu verziju događaja i otkrili da ga je Nemac uvredio na rasnoj osnovi i rekao mu da je “crno g…o” što je bio okidač da Mane krene u fizički obračun. Svestan je i Sane da je preterao pa je u razgovoru sa direktorima Kanom i Salihamidžićem tražio da ne budu surovi prema Maneu i da on prihvata izvinjenje.

Neki nemački mediji poput Skaja su čak pisali da Mane nema budućnost u klubu i da će ga se Bajern rešiti na leto iako ima ugovor do 2025. godine. Navodno je Oliver Kan bio taj koji je predlagao najrigoroznije mere ali je intervencija Sanea pomogla da Senegalac prođe samo sa suspenzijom i novčanom kaznom. Klub je kao olakšavajuću okolnost uzeo i emotivno stanje Manea koji je nedavno izgubio člana uže familije što je takođe navodno uticalo na njegovu nervozu.


tagovi

Sadio ManeLeroj Sane

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara