Sadio Mane (©Reuters)
Sadio Mane (©Reuters)

Mane se samo šalio, ali navijači Liverpula ne mogu biti bezbrižni

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.06.22. | 18:30

Sjajni golgeter posle het-trika i rekorda za Senegal pričao o izjavi koja se ekspresno proširila svetom

Sve ide ka tome da će Sadio Mane ovog leta napustiti Liverpul i pojačati Bajern Minhen, mada senegalski centarfor malo spušta euforiju među navijačima Bavaraca posle izjave koja se ekspresno proširila svetom.

Uoči utakmice kvalifikacija za Afrički kup nacija protiv Benina, Mane je rekao da će ispuniti želju naroda Senegala i otići sa Enfilda, međutim, posle utakmice u kojoj je postigao het-trik i postao rekoder po broju golova svoje reprezentacije, precizirao je da se šalio i da ima vremena za priče o njegovoj budućnosti.

Izabrane vesti

Sjajnu partiju pružio je iskusni golgeter na startu kvalifikacija za kontinentalni šampionat koji će se 2023. održati u Obali Slonovače, a tri gola koja je dao promovisala su ga u najboljeg strelca u istoriji Senegala. Stigao je do brojke 32, što je za jedan više od dosadašnjeg rekordera Anrija Kamare, nekadašnjeg napadača Vulverhemptona, Seltika, Vigana, Vest Hema, Šefild Junajteda i brojnih drugih klubova.

"Pričao sam kroz osmeh, u šali, ali se moja izjava proširila svetom. Zato mislim da bi trebalo da stanemo tu. Liverpul je klub koji mnogo poštujem, navijači su me prihvatili od prvog dana, a šta će biti u budućnosti videćemo", pokušao je Mane da spusti loptu.

Poruka izgovorena za AS posle finala Lige šampiona i poraza od Real Madrida 0:1, ipak, nagoveštava da će 30-godišnji Senegalac napustiti Redse godinu dana pre isteka ugovora.

"Želim da se zahvalim navijačima na savemu, kao i treneru. Ovom timu u budućnosti želim sve najbolje", preneo je španski list Maneove reči koje zvuče kao oproštajne.

Odmah potom pojavila se i informacija da Liverpul traži 50.000.000 evra za svog napadača, ali i da je pored Bajerna - koji traži zamenu za Roberta Levandovskog - zainteresovana i Barselona - koja se u međuvremenu značajno primakla angažovanju upravo Levandovskog.

Sadio Mane, međutim, nije impresioniran imenima bavarskog i katalonskog giganta.

"Bajern ili Barselona? Oba tima nisu loša, ali nisam njihov navijač. Moje srce pripada Olimpiku iz Marselja", otkrio je golgeter posle meča sa Beninom.

Zanimljivo je da Mane u karijeri nije nastupao za tim sa juga Francuske. Po dolasku u Evropu igrao je za Mec, Red Bul Salcburg, potom Sautempton, a od 2016. je član Liverpula.

Kada bi srce biralo, možda bi i zaigrao za Marselj, međutim, nekadašnji šampion Evrope finansijski nije ni blizu cifri koju Liverpul traži, niti plati koju bi mogao da dobije u Bajernu ili Barseloni. Niti im je takmičarski konkurentan.


tagovi

Sadio ManeSenegal

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara