Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Manizales krije tajnu - gostovanje sa kojeg se prvak 14 godina nije vratio sa bodovima

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.03.21. | 23:15

Amerika iz Kalija bez pobede na Onse Kaldasom na strani od 8. aprila 2007.

Sve je lakše posle slavlja u derbiju. Posle osvežavajuće pobede u klasiku Valjekuakano nad gradskim rivalom Deportivom, Amerika iz Kalija u okviru 13. kola kolumbijske Kategorije A gostuje u Manizalesu Onse Kaldasu (02.00). Đavolima je neophodna pobeda kako bi na vreme uhvatili zalet u zauzimanju nekih od prvih osam pozicija koje vode u plej-of i borbu za treći uzastopni pehar šampiona.

Crveni tim iz Kalija, dvostruki prvak iz minule godine, posle lošeg starta sezone - gde je doživeo poraz na gostovanju Junioru iz Barankilje i posle rasipanje bodova u šest utakmica koje su se završavale nerešenim ishodom - konačno je ušao u prepoznatljivu šampionsku formu. Sastav koji predvodi argentisnki stručnjak Huan Kruz Real vezao je tri uzastupne pobede bez primljenog gola, računajući i gradski derbi odigran prethodnog vikenda.

Izabrane vesti

02.00: (3,30) Onse Kaldas (3,00) Amerika Kali (2,25)

Generalno posmatrajući, Amerika nije izgubila utakmicu još od 31. januara, kada se desio poraz od Juniora. Veliki broj nerešenih utakmica udaljavao je Đavole od pozicija koje vode u eliminacionu fazu šampionata. Upravo meč 13. kola mogao bi da bude taj koji bi im omogućio da se prvi put ove sezone nađu među prvih osam ekipa, eventualnim osvajanjem tri boda na stadionu Poligrande, pošto je Jaguares iz Kordobe u meču odigranom dan ranije, izgubio kod kuće od Agilas Doradasa rezultatom 2:0.

Đavoli se nalaze na poziciji devet sa 18 osvojenih bodova, ali i sa dve utakmice manje od ekipe Jaguaresa, koja zauzima osmo mesto, poslednje koje vodi u plej-of. Međutim, u timu Đavola pojavili su se izvesni problemi u zadnjoj liniji, gde se posle više od godinu dana konstantnog iganja, standardni par bekova Pablo Ortiz i Marlon Tores neće naći u sastvu za noćašnji duel. Mišićne povrede ova dva igrača naterale su argentinskog stručnjaka na improvizaciju, te će se vrlo verovatno na njihovim mestima naći igrači kojima to nisu prirodne pozicije poput Kevina Andradea i Čileanca Rodriga Urenje. Oba igrača do po vokaciji vezisti.

------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje!

Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

------------

Međutim, povratak Duvana Vergare i Adrijana Ramosa veoma je motivisao ekipu u kojoj će se i ovoga puta na mestu krilnog napadača naći Hesus Kabrera, igrač sa najviše postignutih golova za Đavole u dosadašnjem delu prvenstva. Poziciju najisturenijeg imaće vremešni Gustavo Ramos, nekadašnji napadač Berlinske Herte, Borusije Dortmund i španske Granade, pokazao je da još uvek zna kako se postižu golovi, i to onda kada je najteže. Naime, upravo njegovim realizacijama, Amerika je savladala Deportivo Kali proteklog vikenda sa 2:0.

Sa druge strane, Onse Kaldas nije uspeo da trijumfuje na poslednjih sedam susreta i trenutno se nalazi na 16. poziciji sa osam osvojenih bodova. Sastav Eduarda Lare ove sezone uspeo je da ostvari tek jednu pobedu još u petom kolu protiv Envigada. Od tada je tri puta poražen i u četiri navrata je remizirao, računajući i prethodna dva susreta protiv Deportivo Kalija i Atletiko Bukaramange. Ono što ohrabruje Blankose je povratak njihovog najboljeg strelca Davida Lemosa, koji se peti put upisao u listu strelaca u protekloj rundi, posle više od mesec dana pauze.

U poslednjih 10 međusobnih duela ovih ekipa, čak pet puta susret se završio nerešenim ishodom, računajući i poslednji odigran pre gotovo godinu dana. Dva puta slavila je Amerike, oba puta kod kuće, dok je Onse Kaldas upisao jedan trijumf više. Međutim ono što zabrinjava Đavole je činjenica da oni na Poligrandeu u Manizalesu nisu uspeli da ostvare pobedu - verovali ili ne - još od 8. aprila 2007. godine.

KOLUMBIJA 1 - 13. KOLO

Subota

Jaguares de Kordoba - Aguilas Doradas 0:2 (0:1)

Envigado - Independijente Santa Fe u toku

23.40: (1,52) Junior (3,70) Deportivo Pereira (6,50)

Nedelja

02.00: (3,30) Onse Kaldas (3,00) Amerika Kali (2,25)

21.30: (3,15) Independijente Medeljin (2,90) Deportivo Pasto (2,40)

23.40: (2,40) Deportivo Kali (3,00) Deportes Tolima (3,05)

Ponedeljak

02.00: (2,35) Miljonarios (3,10) Atletiko Nasional (3,00)

Utorak

00.05: (2,90) Patriotas Bojaka (2,75) La Ekidad (2,70)

02.10: (2,60) Alijansa Petrolera (2,85) Atletiko Bukaramanga (2,90)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1Amerika KaliOnse Kaldas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara