Maradonine kćerke, cveće, himna i tron: Himnazija se oprostila od Dijega (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 06.12.20. | 01:31

Ovoga puta na svom terenu, uz celokupan omaž čuvenoj desetki

Dan po dan prolazi, bol kod Argentinaca ostaje posle smrti Dijega Armanda Maradone. I ostaće. Utakmica Himnazije La Plate bila je posebna jer je to bio prvi meč ovog tima kod kuće otkako je ostao bez trenera Maradone.

Himnazija je bez Dijega dobila Velez u gostima, samo tri dana posle smrti Maradone. Bio je to težak momenat za sve igrače, a davanja omaža Maradoni nastavljeno je i pred duel sa Hurakanom (0:0). Ovoga puta na stadionu Himnazije.

Izabrane vesti

Utakmici su prisustvovale Dalma i Đanina, Maradonine kćerke koje su izašle na teren i dobile dres od kluba sličan onom koji je Argentina nosila kada je savladala Englesku 1986. u onoj čuvenoj Dijegovoj utakmici.

Sa zvučnika je odjekivalo: "Ole, Ole, Dijego, Dijego".

Potom su 22 igrača uz sudije stali na sredinu terena, u centru je bila Maradonina stolica na koju su kasnije stavljali cveće, a potom je usledio aplauz.

Evo kako je sve izgledalo…

 

Kasnije na utakmici nije bilo previše uzbuđenja, niti golova, meč je završen rezultatom 0:0, a oba kluba su utakmicu završili sa po 10 igrača.

 I jedni i drugi su obezbedili prolazak dalje. Nema sumnje da će mnogi neutralni ljubitelji fudbala navijati da upravo Himnazija osvoji kup koji sada nosi ime po Dijegu Maradoni.



tagovi

Dijego MaradonaArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara