Foto: Reuters
Foto: Reuters

Marakana slavi: Flamengo penal serijom do trofeja u Kupu posle devet godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.10.22. | 06:42

Rezervista Mateus Vital tragičar Korintijansa

Slavlje u Gaevi. Marakana je eksplodirala, Flamengo je osvajač Kupa Brazila za 2022. godinu! Popularni Rubronegri su u finalu najmasovnijeg takmičenja u zemlji pred svojim navijačima posle boljeg izvođenja penala savladali Korintijans i domogli se trofeja Kupa, četvrtog u klupskoj istoriji i prvog još od 2014. godine – 1:1 (1:0), penalima 6:5.

Mučio se Flamengo u prvom meču finala u Sao Paulu da probije odbranu Korintijansa (završeno bez golova), inače jednu od čvršćih u Seriji A ove sezone, ali je revanš u Rio de Žaneiru otvorio na idealan način, ranim golom već u sedmom minutu. Everton Ribeiro natrčao je na ivici šesnaesterca na ubačenu loptu sa levog boka, odmah je “ispod zemlje“ prosledio do Pedra, a ovaj je lukavo spustio ispod Kasija i 28. golom u svim takmičenjima ove sezone napravio još jedan korak ka konačnom spisku selektora Brazila Titea za Mundijal u Kataru. Ujedno i približio Flamengo četvrtom trofeju Kupa.

Izabrane vesti

Nepunih pola sata kasnije Flamengo je preko Giorgjana De Araskaete uspeo da duplira vođstvo, ali je pogodak urugvajskog veziste poništen zbog ofsajda. Sredinom drugog dela i Evertonu Ribeiru iz istog razloga. Nije ekipa Dorivala Žuniora uspevala da potvrdi trijumf novim pogotkom i kazna ju je stigla. Servirao je Đulijano desetak minuta pre kraja. Smušeno je reagovala odbrana Flamenga kod ubačene lopte iz slobodnog udarca, a rezervista Korintijansa bio u pripravnosti i odbitak smestio u mrežu sa pet metara i zakazao penale.

Nije krenulo dobro po Flamengo, kao da su domaći fudbaleri bili šokirani kasno primljenim golom pa je Felipe Luis promašio prvi jedanaesterac za Rubronegre, dok je Korintijans u prve tri serije bio nepogrešiv. Međutim, u četvrtoj Fagner je pogodio prečku i vratio rivala u život. Sigurni su redom bili Everton Ribeiro, potom Gabrijel Barbosa i Everton i samo je bilo pitanje kada će neko od fudbalera Korintijansa popustiti pod pritiskom. Bio je to rezervista Mateus Vital koji je priliku dobio u završnih 13 minuta i nijednom ranije u toku sezone nije postigao gol.

Zaleteo se, poslao loptu na tribinu, a nakon što je Rodinei zapečatio sudbinu Korintijansa i zaplakao...



tagovi

Kup BrazilaFlamengoKorintijans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara