Vesli (©Reuters)
Vesli (©Reuters)

Marakana slavila kao da je osvojila: Tinejdžeri doneli Flamengu prolaz u osminu finala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.06.23. | 04:17

Slavni klub kolo pre kraja grupne faze Kopa Libertadoresa obezbedio najmanje drugo mesto na tabeli

Tesno, ali to i nije toliko važno: Flamengo je ispunio cilj i na svom stadionu savladao rezultatski bezbrižni Rasing Klub 2:1 za prolaz u osminu finala Kopa Libertadoresa.

Strepeli su domaćini da bi u poslednjem kolu morali da igraju na pobedu protiv ekvadorskog Aukasa, ali je crne slutnje raspršio rezervista Viktor Ugo desetak minuta pre kraja. Lepo se snašao u gužvi pred golom argentinskog tima i udarcem po zemlji poslao loptu u ćošak. Za erupciju oduševljenja na čuvenoj Marakani i veliko slavlje Horhea Sampaolija.

Izabrane vesti

Uspep je Argentinac da prodrma igrače Flamenga od svog dolaska u aprilu. Ovo im je bio deseti uzastopni meč bez poraza, a sedma pobeda; treća u nizu. Doneli su je tinejdžeri, obojica 19-godišnjaci.

Prvo je u 36. minutu desni bek Vesli odlično pratio akciju svog tima na suprotnoj strani i ubacio se iz drugog plana upisavši prvenac u čuvenom crveno-crnom dresu. Radost Brazilaca pokvario je Čileanac Matijas Rohas sjajnim pogotkom u 49. minutu, ali je Viktor Ugo u 83. vratio osmehe na lica domaćina ovog susreta.

Teoretski, Flamengo još nije obezbedio prolaz jer ima tri boda više Nublensa, međutim, kako se gleda gol-razlika, a onda je +2 kod brazilskog i -3 kod čileanskog tima, koji u poslednjem kolu gostuje u Argentini, jasno je da samo čudo može da spreči Flamengo da ne prođe u osminu finala.

KOPA LIBERTADORES – PETO (PRETPOSLEDNJE) KOLO

GRUPA A

Četvrtak

Aukas – Njublense 0:0

Petak

Flamengo - Rasing Klub 2:1 (1:0)

/Vesli 36, Ugo 83 - Rohas 49/



tagovi

Kopa LibertadoresJužna AmerikaFlamengoRasing Klub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara