Marin je morao da šutira penal

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.12.19. | 09:37

Stanislav Karasi i Milan Dudić o Zvezdinim tragičarima iz Pireja

Dva dana prošlo je od Zvezdine evropske eliminacije u Pireju, ali esencija jedne utakmice ostaće ista i posle dve godine. Svi će se baviti detaljima koji su pomogli Olimpijakosu da na kraju dođe do trijumfa (1:0) vrednog plasmana u Ligu Evrope.

Penal u finišu prvog poluvremena mogao je crveno-belima da otvori kapiju. Lopti je prišao Tomane, mada se očekivalo da odgovornost preuzme kapiten Marko Marin, čovek na koga je Giljerme oštro startovao. Jeste bivši kapiten Nemačke osećao posledice tog starta, ali za Stanislava Karasija je i dalje nejasno zašto Marin nije bio taj koji će udarcem sa 11 metara dovesti Crvenu zvezdu u vođstvo.
„Ne mogu da verujem da kapiten ekipe, igrač Marinovih kvaliteta, nije bio spreman da izvede taj šok udarac za protivnika, jer da smo dali penal uveren sam da bismo mi bili ti kojibismo se na kraju radovali. Znam da su to stvari koje se dogovaraju unutar ekipe, ali odluka da Tomane šutira penal nije bila dobra. Ne zato što je stranac. Promašio je i ćurak se okrenuo na drugu stranu“, poručio je Stanislav Karasi u razgovoru za Večernje Novosti.

Izabrane vesti

Na Tomanoev promašaj, naklamila se glupost drugog stranca, Brazilca Žandera. Inicijativa Olimpijakosa je već utihnula, ali je iskusni levi bek nerezonski podigao ruku i naterao Orstata da pokaže na belu tačku.
Dvojica drugih igrača su već bila zagrejana, spremna da uđu. Brazilac je ekspresno podignut sa klupe, nezagrejan. Znamo da je levi  bek i da je zamenio Rodića na toj poziciji, alisam uveren da je Radovan Pankov trebalo da uđe i da se sa njim u završnici ne bi desila ta nesreća. Međutim, ne želim da ispadne kako opet kritikujem. I pored poraza sam zadovoljan. Nemam nijednu primedbu, čestitam momcima na borbenosti i zalaganju“.

Međutim, legendarni vezista kaže da crveno-beli imaju razloga da budu ponosni.
„Na Skupšitini kluba, mi smo pre početka sezone kao prioritet odredili igranje u Ligi Evrope. Sa namerom da se drugu godinu zaredom plasiramo u Ligu šampiona. Uradili smo više nego što smo očekivali“, jasan je Karasi.

Na Žanderovu ruku osvrnuo se i bivši štoper Crvene zvezde, Milan Dudić koji je bio u sličnoj situaciji na Mundijalu 2006. godine u Nemačkoj. Tada je napravio jedanesterac, posle igranja rukom, u sudaru sa Obalom Slonovače.
„Slična greška se desila i meni, pa i Nemanji Vidiću. Uradio je Brazilac nešto po čemu će ga pamtiti, iako je negativno. Moja sreća je bila što takav penal nisam napravio u Zvezdi, nego u reprezentaciji države koja više ne postoji. Kod tog centaršuta Žander je primetio da je protivnički igrač iza njega i da lopta ide ka njemu. U želji da „pojača i produži“ skok, da se vrati unazad i omete napadača, podigao je i ruke. Greške defanzivaca i golmana se najviše vide i kritikuju. Tako se više priča o Žanderu, nego o Tomaneu“, jasan je sada uspšeni menadžer.

On je pokušao donekle da opravda strance.
„Čim su došli na leđa im je stavljen teret velikih očekivanja. Stigli su posle priprema, a bez pravog perioda adapacije, koji najmanje traje šest meseci. Kod Zvezdinih navijača nema čekanja, rezultat je na prvom mestu. Opet, nije realno da igrački koji su dovedeni za milion ili dva evra pariraju fudbalerima iz najjačih liga, kamoli Bajernovim i Totenhemovim zvezdama“, jasan je Milan Dudić.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara