Marko Marin (©MN Press)
Marko Marin (©MN Press)

Marin: Lajpcig je s razlogom favorit, ali želimo da pokažemo šta možemo na velikoj sceni

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.10.23. | 17:14

"Realno gledano, treće mesto i ostanak u Ligi Evrope preko zime bio bi veliki uspeh za nas", kaže tehnički direktor Crvene zvezde u razgovoru za nemačke medije

Ako neko bolje od bilo koga drugog u ekipi Crvene zvezde zna šta je u sredu čeka u Saksoniji onda je to njen tehnički direktor Marko Marin. U Nemačkoj je započeo fudbalsku karijeru, nastupao za reprezentaciju, nosio dres Menhengladbaha i Verdera… I zato je sutrašnja utakmica sa Lajpcigom u trećem kolu Lige šampiona bila povod za tamošnje medije da porazgovaraju sa 34-godišnjim bivšim reprezentativcem Elfa.

Glavna tema razgovora bio je susret nemačkog i srpskog tima. Tehnički direktor crveno-belih se miri sa ulogom autsajdera koju će njegov klub imati na Red Bul areni, ali se nada da će fudbaleri Zvezde uspeti da je pretvore u pogonsko gorivo.

Izabrane vesti

"Investicije Lajcpiga se odvijaju u različitim sferama od naših i RB je s razlogom favorit u sredu. Znam da se RB razvio u veliki klub, takmiči se na međunarodnoj sceni svake godine i igrao je polufinale Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom u Lisabonu 2020. godine. Ali mi takođe možemo da igramo fudbal i želimo da pokažemo šta možemo na velikoj sceni", istakao je Marin u razgovoru za Leipziger Volkszeitung.

Tehnički direktor crveno-belih očekuje potpuno drugačiju utakmicu od onih u Mozzart Bet Superligi gde Crvena zvezda tokom većeg dela ima loptu u posedu i pita se za dešavanja na terenu.

"Naravno, potpuno je drugačije u Ligi šampiona protiv Mančester Sitija ili u Lajpcigu. Znamo šta da očekujemo i moramo da se nosimo sa razlikom između domaćih i međunarodnih utakmica u svakoj situaciji."

Zvezdan Terzić je po završetku žreba, iako on nije bio povoljan za Crvenu zvezdu, govorio kako će srpski šampion pokušati da izbori plasman u nokaut fazu Lige šampiona. Ni Marin ne krije da klub ima visoke ambicije, mada je svestan da je posle jednog osvojenog boda iz uvodna dva kola borba za treće mesto Zvezdina realnost.

"Svi želimo da izvučimo najviše iz ovoga, svi želimo da se kvalfikujemo u nokaut fazu. Ipak, realno gledano, treće mesto i ostanak u Ligi Evrope preko zime bio bi veliki uspeh za nas. Nismo igrali u Ligi šampiona tri godine, ceo grad i klub su presrećni što smo se vratili. Svaka utakmica je veliki izazov za sve nas. Nadam se da ćete to osetiti u Lajpcigu."

Kao i podršku navijača izabranicima Baraka Bahara, koja prema najavama, neće izostati.

"Gostujući sektor je rasprodat za nekoliko sati. I pretpostavljam da su karte kupili neki naši navijači koji žive u Nemačkoj. U svakom slučaju, podrška nam neće nedostajati u Lajpcigu", zaključio je Marin.


tagovi

Marko MarinFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara