(©Reuters)
(©Reuters)

Marinakis širi carstvo: Grčki milioner ulazi u Rio Ave

Vreme čitanja: 1min | pet. 17.11.23. | 10:53

Vlasnik je Olimpijakosa i Notingem Foresta

Rešio je grčki milioner Vangelis Marinakis da proširi svoje fudbalsko carstvo. Dugo je već gazda Olimpijakosa, pre neku godinu (2017) zagazio je i na englesko tlo, gde je preuzeo Notingem Forest, a sada ima plan da osvoji i Portugaliju.

Kako je objavio čuveni portugalski list “A Bola”, Marinakis je rešio da investira u Rio Ave. Spremio je Grk 10.000.000 evra, koji će poslužiti kao prva pomoć klubu koji je u finansijskim problemima. A, biće mu to ulaznica u klub. Jer, nakon tog početka, spremio je Marinakis i budžet za pojačanja za zimski prelazni rok.

Izabrane vesti

Ceo proces je spreman, potrebno je samo još da ga odobri skupština Rio Avea, koja je zakazana za nedelju. Ali, predsednica Aleksandrina Kruz je već javno saopštila svim delegatima da je neophodno dovođenje novog investitora, da bi se pregurali finansijski problemi koji drmaju klub.

Ako sve prođe kako je zamišljeno, Marinakis je, navodno, najavio da će potom uložiti u infrastrukturu, u razvoj trening centra...

Rio Ave je sredinom prethodne decenije bio pri vrhu portugalskog fudbala, od 2014. do 2021. četiri puta je izlazio u Evropu. Međutim, nakon toga je usledio pad i ove sezone je u zoni ispadanja.


tagovi

Rio AveVangelis Marinakis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara