Din Henderson (©Reuters)
Din Henderson (©Reuters)

Marinakis ulovio prvog kapitalca za Notingem: Henderson na golu uz klauzulu od 22.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.06.22. | 13:11

Stiže golman, uskoro će i štoper

Povratak Notingem Foresta u premijerligaški fudbal posle 22 godine morao je sa sobom da donese i transfere koji će i te kako da privuku ozbiljnu pažnju fudbalske javnosti. Nekadašnji dvostruki šampion Evrope na pragu je potpisa prvog kapitalnog pojačanja za narednu jesen, a trener Stiv Kuper odlučio se da odmah promeni golmana!

Skaj Sport pod vinjetom "poslednja vest" javlja da su popularni Šumari postigli dogovor sa Mančester junajtedom za transfer Dina Hendersona. U pitanju je pozajmica sa opcijom kupovine postavljenom na 22.500.000 evra.

Izabrane vesti

6. avgust, 16.00: (1,68) Njukasl (3,80) Notingem Forest (5,90)

Prema informacijama sa više strana, Mančester junajted plaćati deo Hendersonove plate od 5.500.000 evra, dok bi u slučaju da se aktivira otkupna klauzula dve strane dalje dogovarale oko visine godišnjih primanja. Centralnu ulogu u pregovorima sa Mančester junajtedom za potpis engleskog čuvara mreže ima Militijadis Marinakis, sin kontroverznog biznismena Evangelosa, koji je nasledniku prepustio svakodnevno rukovođenje klubom. Marinakis senior i dalje donosi najvažnije odluke, ali je Militijadis navodno ispregovarao Hendersonov transfer.

Engleski čuvar mreže presedeo je gotovo celu sezonu u Mančester junajtedu zbog čega je bio jako nezadovoljan jer je priliku dobijao na kašičicu. Nijednu utakmicu nije branio u Premijer ligi, a svega triput se našao na golu Đavola tokom sezone, po jednom u Ligi šampiona, FA kupu i Liga kupu. Zbog toga je bio ljut na Olea Gunara Solskjera, najviše zato što mu je Norvežanin obećavao više minuta i veću ulogu, ali se to nije dogodilo pošto je David De Hea branio izvanredno i tako je zadržao status “jedinice“.

Henderson sada želi da pronađe novu sredinu kako bi branio redovno i tako zadržao šansu da se nađe na Mundijalu u Kataru, pogotovo jer prednost zasad imaju Aron Remzdejl, Džordan Pikford i Nik Poup.

Dok se ovaj posao privodi kraju, Notingem Forest vodi pregovore i sa Majncom oko štopera Muse Nijakatea. Nekadašnji mladi reprezentativac Francuske prva je želja Šumara na centralnoj poziciji u odbrani, a olakšavajuća okolnost u pregovorima može da bude to što mu ugovor sa nemačkim klubom ističe.

Notingem Forest svoj povratak u Premijer ligu otvara gostovanjem Njukaslu na Sent Džejms Parku 6. avgusta.


tagovi

Musa NijakateDin HendersonNotingem ForestMančester JunajtedLetnji prelazni rok 2022Majnc

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara