Markus Edvards (©Shutterstock, ©Reuters)
Markus Edvards (©Shutterstock, ©Reuters)

Maritimo dugo posti, a Gimarais nije mesto za "vađenje"

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.10.21. | 13:02

Večeras prvi duel 9. kola Primeire igraju Konkvistadori i zeleno-crveni sa Madeire

U želji da okonča niz od sedam utakmica bez trijumfa, Maritimo odlazi na stadion Dom Afonso Enrikes kako bi se večeras odmerio protiv Vitorije Gimarais (21.15). Domaći ulaze u utakmicu posle dve vezane pobede u svim takmičenjima i trudiće se da održe formu i ojačaju poziciju u gornjoj polovini tabele Primeire.

Vitorija se vratila na pobedničku stazu u svom poslednjem meču u ligi, kada je uprkos minusu u ranoj fazi uspela da pobedi Famalikao sa 2:1 na gostovanju. Pošto je pozajmljeni igrač Lansa Simon Banza doveo domaćina u prednost u 5. minutu, Oskar Estupinjan je vratio egal pola sata kasnije, da bi Markus Edvards postigao pogodak u 59. minutu i preokrenuo utakmicu.

Izabrane vesti

21.15: (1,53) Gimarais (3,90) Maritimo (7,00)

Pre toga, Pepini momci su videli kraj svog niza od sedam utakmica bez poraza kada su pretrpeli neuspeh u sudaru sa Benfikom 3:1, gde je Roman Jaremčuk bio glavni "glumac". Domaćin ulazi u utakmicu pošto je prošao u četvrto kolo Kupa Portugalije zahvaljujući pobedi od 1:0 nad trećeligašom Oliveira Hospitalom ostvarenoj prošle subote.

Konkvistadori su trenutno sedmoplasirani na tabeli i neporaženi su u svim osim u jednoj od svojih poslednjih 10 utakmica u svim takmičenjima, sa pet pobeda i četiri remija za to vreme. Njihov dobar učinak u ligi je dobrim delom zahvaljujući njihovoj čvrstini na defanzivnoj strani terena, gde su do sada primili samo sedam golova, a samo su Benfika, Porto, Sporting i Portimonense primili manje.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Sa druge strane, Maritimo je težak početak sezone nastavio i u prošlom "tajm-autu", pošto je eliminisan iz Kupa usled poraza na penale od Varzima. Pre toga, Maritimo je igrao bez golova sa Moreirenseom, pa ekipa Hulija Velaskeza nije uspela da okusi pobedu ni u jednom od svojih sedam nastupa u svim takmičenjima.

Usled slabih rezultata zeleno-crveni su trenutno 13. na tabeli, dva boda iznad opasne zone, pa bi navalni deo ekipe sa Madeire morao da poboljša realizaciju jer je sa samo šest postignutih golova treći najneefikasniji sastav u diviziji do sada.


tagovi

PrimeiraPortugal 1GimaraešVitorija GimaraešMaritimo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara