Jedna od brojnih parada Ter Štegena (©Reuters)
Jedna od brojnih parada Ter Štegena (©Reuters)

Mark Andre Ter Štegen - četiri reči i četiri ruke! Dinamo junački poginuo u Barsi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.11.20. | 22:54

Katalonci se uslovno rečeno provukli protiv Dinama, Juventus bez problema s Ferencvarošem uz po dva gola Morate i Dibale

Dalo se pretpostaviti, Juventus je savladao Ferencvaroš sa 4:1, Barselona je stigla do tri boda u sudaru sa kijevskim Dinamo pobedom od 2:1. Međutim, onaj ko nije gledao mučenje Blaugrane nasred stadiona Kamp Nou – čitaj: bravura Mark Andrea Ter Štegena – ne bi mogao ni da pretpostavi kroz kakvu golgotu su prošli izabranici Ronalda Kumana. Lionel Mesi i Đerar Pike su bili strelci, ali ako ćemo da pričamo o junacima onda je to bez sumnje nemački golman, koji je pri vođstvu domaćeg tima od 1:0 s nekoliko čarobnih parada sačuvao katalonskog giganta u životu.

Dinamo je naime junački istrčao na teren stadiona Kamp Nou. Iako je u Kataloniju stigao bez čak 13 fudbalera od kojih su devetorica bila zaražena korona virusom. Očekivao se malo teži trening za Barselonu, demonstracija sile…

Izabrane vesti

Na terenu pak sasvim drugačija slika. Nije da Barsa nije igrala, već u petom minutu je Mesi doveo domaće u vođstvo sa penala koji je sam i iznudio, imali su Katalonci još nekoliko izglednih prilika da reše pitanje pobednika već u ranoj fazi, Antoan Grizman je promašio što se promašiti ne sme, prečka je zaustavila i Pedrija

I onda je, malo po malo, Dinamo sve hrabrije išao napred, sve lakše dolazio do protivničkog kaznenog prostora, a ni on mu nije predstavljao problem. Viktor Cigankov – sećate ga se dobro po onih 5:0 protiv Srbije Mladena Krstajića – vadio je čuvarima dušu na pamuk, pretio je i Žerson Rodrigeš, iz drugog plana se ubacivao Vitalija Bujalski, ali imali su Ukrajinci tu nesreću da je baš večeras bio taj dank ad se Ter Štegen vratio na teren posle dva i po meseca pauze zbog povrede.

Ne da se nije osetilo, no je Ter Štegen još jednom pokrenuo rasprave o tome da li je trenutno najbolji golman na svetu? I sa ovim izdanjem je ponudio ozbiljne argumente svima onima koji bi za njega glasali. Kao aždaja sa četiri glave izgledao je. Sve je hvatao. U 36. minutu jedna od najspektakularnijih odbrana sezone, neverovatim refleksom je zaustavio pokušaj Bujalskog glavom. Početkom drugog poluvremna skida zicer i Cigankovu, zatim brani i pokušaj Artjoma Šabanova u situaciji jedan na jedan…

Imao je svoje trenutke inspiracije i 18-godišnji Ruslan Nešeteret na suprotnom kraju terena, neverovatno je kako je skinuo slobodan udarac Mesija s početka drugog poluvremena, sve skupa je upisao 12 odbrana, još bar dve fenomenalne intervencije je imao, ali mogli smo i da predvidimo da će on imati pune ruke posla. Ter Štegen je trebalo da ima slobodan dan. A na kraju je spasavao živu glavu saigračima sa šest odbrana. Svaka je bila već viđena u golu.

Stigla je naravno kazna za Dinamo, Đerar Pike je duplirao prednost na 2:0, Cigankov je ubrzo uspeo da smanji zaostatak na 1:2 i završnicu učini zanimljivom, ali sa toliko kadrovskih problema gosti iz Kijeva jednostavno nisu imali snage za završni udarac i bar jedan bod.

Iskreno, zaslužili su ga.

Barsa sada ima devet komada i jednom je nogom već u osmini finala mada će Dinamo biti silno motivisan da im uzvrati u revanšu u Kijevu u narednom kolu. Mada je utisak da bi više morao da žali zbog propuštene šanse u prošlom kolu kada je protiv Ferencvaroša ispustio dva gola prednosti i uzeo samo bod.

Fradi jednostavno nije kvalitet za Ligu šampiona, pokazao mu je to Juventus s laganih četiri komada, po dva su dali Alvaro Morata i Paulo Dibala. Torino je očigledno raj za Moratu, već šest njegovih golova u sedam utakmica ove sezone, nigde se on ne oseća tako lepo kao u Juventusu.

Juventus dakle na koti šest, nekako nemamo sumnju da će biti na devet kad u sledećem kolu još jednom savlada Mađare, sada kao domaćin.

GRUPA G

Barselona – Dinamo Kijev 2:1 (1:0)

/Mesi 5, Pike 65 – Cigankov 75/

Ferencvaroš – Juventus 1:4 (0:1)

/Boli 90 – Morata 7, 60, Dibala 73, 81/


 


tagovi

Mark Andre Ter Štegen

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara