Masimilijano Alegri i Klaudio Markizio (AFP)
Masimilijano Alegri i Klaudio Markizio (AFP)

Markizio: Vlahović nije napredovao od dolaska iz Firence, nadam se da Juve neće čekati SP da smeni Alegrija

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.09.22. | 19:51

"Ovaj tim Juventusa ne zna da igra i to je zabrinjavajuće", rekao je nekadašnji vezista Stare dame

Sredinom prošle decenije Juventus je pod vođstvom Masimilijana Alegrija demonstrirao silu po terenima Serije A, bio redovni član nokaut faze Lige šampiona, u dva navrata igrao finale elitnog evropskog takmičenja. Ali nekada je popularni Maks bio trener sa jasnim fudbalskim idejama, svestan da protivnik mora ida se napadne kako bi se osvajali bodovi.

Pre početka sezone torinski gigant istaknut je kao prvi favorit za titulu u Seriji A, dok je projekcija bila da će grupnu fazu Lige šampiona u grupi sa Pari Sen Žeremenom, Benfikom i Makabijem iz Haife napustiti kao drugoplasirani. Međutim, posle duela sa Benfikom i Pari Sen Žermenom, Juve je i dalje na nuli, dok je u domaćem prvenstvu osvojio tek 10 od 21 boda koji je bio u opticaju.

Izabrane vesti

Ništa od toga nije promaklo klupskom velikanu Klaudiju Markiziju, nekadašnjem vezisti koji je je zabeležio blizu 300 nastupa za Juventus sa kojim je osvojio i 11 trofeja. Malo je reći da je bivši reprezentativac Italije zabrinut kursem kojim se njegov voljeni klub kreće.

“Problem nije u tome što Juve gubi, to je nešto što se dešava. Međutim, poraz od Monce bez udarca u okvir gola... Postoji totalni jaz između ekipe, trenera i kluba", reako je Markizio u emisiji La Domenica Sportiva na televiziji RAI.

Direktan crveni karton Anhela Di Marije otežao je posao Bjankonerima protiv Monce, ali nekih ranijih sezona, Juve bi i brojčano desetkovan dobijao mečeve protiv timova sa dna tabele.

"Sa snažnim timom, vaša će biti poslednja i kada ostanete sa desetoricom na terenu. Ovaj tim Juventusa ne zna da igra i to je zabrinjavajuće."

Markizio je igrao za Juventus od 2005. do 2018. godine. Dakle, bio je tu i kada je Stara dama nakon Kalčopolija izbačena u Seriju B, te u sezonama 2009/10 i 2010/11 bio svedok plasmana daleko od renomea torinskog giganta. Međutim, tvrdi da ni u tim vremenima koja pamti iz prvog lica, nije bilo ovako teško.

"Juve je znao da završava sezone u Seriji A i na sedmom mestu, ali niko to nije karatkerisao kao zabrinjavajuće - a baš tu reč je nedavno iskoristio Leonardo Bonuči. Kada pogledate Dušana Vlahovića, on nije uopšte napredovao od dolaska iz Fiorentine."

Aktuelna sezona se od nekih prethodnih razlikuje i po tome što će je u novembru i decembru preseći Svetsko prvenstvo u Kataru. Samim tim, raspored je do početka mundijala prilično zgusnut. Markizio veruje da Juve okleva sa smenom trenera i da kupuje sebi vreme do mundijalske pauze.

“Sezona je ove godine podeljena na dva dela tako da se nadam da Juve neće čekati pauzu kako bi promenio trenera. Situacija je vrlo delikatna", smatra Markizio da trener sa kojim je sarađivo četiri godine nije dorastao zadatku.

Izvršni direktor Mauricio Arivabene je insistirao da Alegri bude deo četvorogodišnjeg plana i vizije kluba. Otuda je uspeo da izboksuje tako dugačak i finansijski izdašan ugovor - to je naravno jedan od glavnih razloga zašto je i dalje na klupi Bjankonera iako ekipa odavno nije igrala jaloviji i bezidejniji fudbal.

“Išlo se iz greške u grešku i tako je Juventus došao do ovoga što ga je snašlo. Nije lako napraviti promenu, jer ko bi bio pravo rešenje u ovakvoj situaciji", zapitao se Italijan.



tagovi

JuventusMasimilijano AlegriKlaudio Markizio

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara