Marko Dević: Voleo bih da se i Srbija i Ukrajina plasiraju na Euro

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.04.19. | 16:52

Bivši reprezetativac žuto-plavih iskreno

Beograđanin koji je ostavio dubok trag u ukrajinskom fudbalu, i to ne samo nastupima u donjeckom Šahtjoru i Mertalistu iz Harkova, već i u reprezentaciji ove bivše sovjetske republike, Marko Dević dao je svoj sud o šansama žuto-plavih u kvalifikacijama za Euro 2020 gde se u B grupi između ostalih takmiče i sa Srbijom, ali i o tome da li računa na poziv selektora Andreja Ševčenka.

"Da li bih sada pomogao ukrajinskom timu? Dok sam bio u Rubinu nisu me zvali, a tada sam bio spreman. Sada je jasno da šampionat u Azerbejdžanu nije na nivou potrebnom da se igra za nacionalni tim, barem ne na nivou koji Ševčenko traži od igrača. Ne znam pravo da vam kažem ni kako bih mogao da pomognem. Imao bih snage za jedno 15-20 minuta, a onda bih morao da izađem. Uvek sam tu da pomognem, ako me kojim slulčajem budu poznali. Ali, kada sam pšre dve godine prešao u Vaduc, znao sam da je to kraj za mene."

Izabrane vesti

O tome kako mu izgleda reprezentacija Ukrajine u poslednjim mečevima Dević kaže:
"Ševčenkov tim izgleda odlično, mnogi fudbaleri nastupaju van zemlje, što mi se sviđa. Ako budemo imali malo sreće, sve će biti kako treba. Mislim da nam ekipa igra sve bolje i bolje."

Na pitanje za koga će navijati kada se sastanu njegov rodna Srbija i ekipa zemlje koju je odabrao, 35-godišnji as Sabaha iz Bakua je dao klasičan diplomatski odgovor:
"Srbija ili Ukrajina? Znao sam da ću dobiti takvo pitanje... Voleo bih kada bi obe reprezentacije uspele da se plasiraju na Euro"

(FOTO: Shutterstock, Reuters)


tagovi

UkrajinaŠahtjor DonjeckMarko DevićKvalifikacije za EP 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara