Marko Marin ide kod Nikolića i Miletića, čeka ga borba za opstanak

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.02.21. | 17:09

Bivši član Crvene zvezde na šestomesečnoj pozajmici

Šuškalo se o povratku u Crvenu zvezdu, pominjao se i transfer u Nemačku ili američku MLS ligu, ali Marko Marin će i u narednom periodu graditi karijeru u Saudijskoj Arabiji. Kako prenose mediji iz Azije bivši reprezentativac Nemačke će kao pozajmljeni fudbaler Al Ahlija, u narednih šest meseci igrati za Al Raed koji mu je poslao dobru finansijsku ponudu.

Posle borbe za titulu i plasman u Ligu šampiona sa Milojevićevim timom, Marka Marina čeka neizvesna bitka za opstanak sa novim klubom. Al Raed trenutno zauzima 12. mesto u prvenstvu Saudijske Arabije, i ima samo dva boda više u odnosu na timove ispod crte. U subotu je Al Raed katastrofalno poražen od Al Šababa (1:4), pa su čelnici tog kluba ekspresno reagovali i doveli pojačanje u liku i delu Marka Marina. Bivšeg kapitena Crvene zvezda u novom klubu sačekaće dobro poznati znnci iz beogradskih dana. Boje Al Raeda brane nekadašnji prvotimci Partizana Nemanja Miletić i napadač Nemanja Nikolić, koji se prodao u Arabiju posle odličnih igara u Spartaku.

Izabrane vesti

Trener Al Raeda je još jedan poznanik Marka Marina, albanski stručnjak Besnik Hasi koji ga je trenirao u Anderlehtu i Olimpijakosu.

Marin je stigao u Al Ahli u januarskom prelaznom roku prošle godine. Plaćen je Crvenoj zvezdi 1,7 miliona evra, ali nije uspeo da opravda uloženi novac. Na 26 prvenstvenih mečeva postigao je tri gola i upisao tri asistencije. Novi članovi sportskog sektora Al Ahlija odmah su Marka Marina stavili na transfer listu kako bi pojačali odbranu i doveli Sada Natika, reprezentativca Iraka.

Na kraju je Marko Marin postigao dogovor sa AlAhlijem oko isplate dugovanja i preostalog dela ugovora. I odlučio da karijeru i dalje gradi u Saudijskoj Arabiji.

 


tagovi

Marko Marin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara