Marko Milinković ponovo u dresu čačanskih Zebri

Vreme čitanja: 4min | pet. 02.02.24. | 14:18

Iskusni internacionalac nakon odličnih partija u timu Metalca iz Gornjeg Milanovca, posle 17 godina vraća se na Gradski stadion kraj Morave

Iz Čačka stiže vest da je Borac 1926 od danas pojačan imenom Marka Milinkovića, koji je internacionalnu karijeru i započeo na ovom mestu! Svakako, to je u ovom trenutku i više od onoga što je klubu neophodno za Srpsku ligu, pa se nameće zaključak da je ovo jedno od onih pojačanja koja nedvosmisleno najavljuju povratak PLS-a na Gradski stadion kraj Morave. 

Prekaljeni internacionalac je zadužio opremu svog matičnog kluba i već danas će se staviti na raspolaganje stručnom štabu čačanskog srpskoligaša.

Izabrane vesti

“Mislim da smo ovim dogovorom i povratkom Marka u klub poslali svima jasnu i nedvosmislenu poruku. Pored igračkih kvaliteta i prebogatog iskustva, očekujem da Marko bude pravi lider našim mladim igračima. Ujedno je ovo poruka fudbalskoj javnosti i svim Čačanima da jasno pred sobom znamo put povratka našeg Borca na pozicije koje mu po svim parametrima pripadaju. Marko je četvrto pojačanje u prelaznom roku. Do sada odrađenim smo prezadovoljni i mislim da jasno ističemo ambicije kluba u prolećnoj polusezoni. Želim Marku da svoju bogatu karijeru privede kraju u svom matičnom klubu na njegovo, ali i zadovoljstvo svih ljubitelja fudbala”, rekao je sportski direktor kluba Vladimir Stanisavljević.

Nakon bogate internacionalne karijere koja je trajala 17 godina, naslednik legendarnog fudbalskog bombardera Duška Milinkovića od koga su osamdesetih godina prošlog veka strepeli svi golmani se vratio na mesto svojih početaka. Prošao je sve mlađe selekcije svog matičnog kluba, a sada mu se ukazala prilika da obuče i dres prvog tima Borca.

“Brzo i lako sam se dogovorio sa rukovodstvom Borca jer su nam se ambicije u potpunosti poklopile. Moram istaći da nakon svih ovih godina ostvarujem neke svoje dečačke snove kada sam maštao da budem prvotimac Borca. Verujem da imam mnogo toga da dam Borcu ne samo kada je rezultat i plasman u viši rang u pitanju, već i kao iskusan sportista koji je mnogo toga proša u karijeri. Jedva čekam da obučem dres svog matičnog kluba i da se ovde na našem stadionu svi radujemo uspesima i povratku Borca na pozicije koje mu pripadaju. Imam dovoljno motiva i želje da opravdam poverenje, ali i mladima budem od velike pomoći u građenju njihovih karijera. Pozivam i sve naše Čačane da budu uz Borac i čvrsto sam ubeđen da dolaze neka lepša fudbalska vremena ovde kraj Morave”, rekao je na svom predstavljanju Marko Milinković.

Nakon odlaska iz Borca već daleke 2007.godine sa velikim uspehom je nosio dresove Košica(103 nastupa) i Slovana iz Bratislave(198). Potom je od 2016. do 2021.godine igrao za Turske klubove Genčlerbiligi, Eskišehirspor i Giresunspor. U sezoni 2021/22 je igrao za Jermensku ekipu Alashkert. U internacionalnoj karijeri je nakupio 419 nastupa postigavši 80 golova. U dresu sa državnim grbom Marko Milinković ima zabeležen jedan nastup pod rukovodstvom selektora Radomira Antića, dok je za mladu reprezentaciju Srbije igrao šest puta i postigao tri gola. Od 2022. do danas je bio član prvoligaša Metalca iz Gornjeg Milanovca, za koji je odigrao 35 utakmica i postigao šest golova.

Uz ovu vest, podsećamo da su redove čačanskog tima pojačala četvorica iskusnih i odličnih igrača, dok je rad sa mlađim kategorijama takođe ''osvežen'' dolaskom dvojice fudbalskih stručnjaka. U danu kada je predstavljeno najzvučnije pojačanje Marko Milinković, na Gradskom stadionu je promovisan i novi generalni sekretar kluba. Odlukom rukovodstva prvi operativac u narednom periodu će biti Miloš Teofilović.

“Svi mi koji smo rođeni u Čačku dobro znamo šta je Borac. Prihvatio sam poziv ljudi iz agilnog rukovodstva da u narednom periodu dam doprinos daljem razvoju i ostvarenju zacrtanih ciljeva kluba. Ovo smatram velikim priznanjem za svoj dosadašnji rad u fudbalu, ali i velikom obavezom koju stvara sam rad u klubu. Trudiću se da u domenu svog posla dam maksimalan doprinos, kako bi organizacija i funkcionisanje kluba ispratili na pravi način ono što svi očekujemo od samog terena, na kome će se Borac vratiti tamo gde mu je i mesto. Samo zajedničkim snagama svih struktura klub može napredovati, a to je cilj ne samo nas koji smo sada u Borcu, već verujem i svih Čačana koje pozivam da pruže podršku pre svega igračima i trenerima na putu povratka u viši rang takmičenja”, rekao je novi generalni sekretar FK Borac 1926 Miloš Teofilović.

Miloš Teofilović je kao igrač prošao sve mlađe kategorije Borca. Posle teške povrede kolena sa velikim uspehom je branio u prvoligaškoj konkurenciji futsala za čačansku Fontanu i Metalac Kolorado iz Gornjeg Milanovca. Radio je kao generalni sekretar fudbalskog saveza grada Čačka, a u Borac stiže sa pozicije potpredsednika Poleta iz Ljubića. Završio je master studije menadžmenta u sportu.


tagovi

Marko MilinkovićBorac ČačakSrpska liga ZapadVladimir Stanisavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara