Marko Nikolić (©Reuters)
Marko Nikolić (©Reuters)

Marko Nikolić kandidat za trenera Parme

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 15:28

Tako tvrde ruski mediji

Rekao je pre nekoliko dana agent Dejan Joksimović da će Marko Nikolić za koju godinu biti trener Juventusa. I možda će prvi korak na tom putu biti napravljen ovog leta...

Kako ruski mediji javljaju, odnosno novinar Nobelj Arustamjan, Marko Nikolić je kandidat za trenera Parme! Čovek koji je pokrenuo celu priču je Havijer Ribalta, doskorašnji sportski direktor u Zenitu, koji je u ruskim medijima, dok je radio u toj zemlji, hvalio Nikolića i govorio da je jedan od najzanimljivijih trenera u ligi.

Izabrane vesti

Pre desetak dana Ribalta je postao sportski direktor Parme, dobio je odrešene ruke u rekonstrukiciji tima i Rusi kažu da mu je jedan od prvih poteza bio da ponudi posao Nikoliću. Navodno je kontakt uspostavljen sa agentom srpskog trenera i ponuđen mu je ugovor na dve godine.

Ali, ni Lokomotiva ne sedi skrštenih ruku. Iako se pre nekoliko dana pričalo kako je Nikolić rešen da na kraju sezone ode iz Moskve zbog neslaganja sa upravom kluba oko kadrovske politike, jer nisu produženi ugovori igračima koje Marko želi da zadrži, sada ide priča da će mu biti ponuđeno da produže saradnju.

Ceo posao vodi Aleksandar Plutnik, predsednik saveta direktora Lokomotive, koji je zimus odradio najvažniji posao kada je postojao predlog da Nikolić bude smenjen, jer je otišla u januaru cela uprava kluba, a tim je jesen završio tek na osmom mestu. Plutnik je tada stao iz srpskog trenera, koji je uzvratio sa deset vezanih pobeda tokom proleća.

Sada Plutnik predlaže da se sa Nikolićem potpiše novi ugovor na tri godine i tim povodom je kontaktirao agenta Joksimovića.

Sve se okrenulo za tri-četiri meseca, od trenera kojem visi mač nad glavom, Marko Nikolić je došao u poziciju da može da bira gde će.


tagovi

Marko NikolićLokomotiva MoskvaParma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara