Najnovije vesti

Nikolić je sjajan: Ne ogovara, ne daje intervjue, samo radi i radi

Vreme čitanja: 2 minuta

Marko Nikolić (©Reuters)

Kaže bivši napadač Lokomotive Oleg Terehin

Kada je došao u Moskvu, Rusi su ga dočekali hladno, sa skepsom, pogotovo što je seo na mesto sa kojeg je godinama gospodario Juri Sjomin.

Onda su ga kritikovali kada mu nije u početku išlo, ali sada kada ima deset vezanih pobeda za sobom, kada je srušio dva puta CSKA i jednom Spartak u samo tri meseca, počeli su i Rusi da odaju priznanje Marku Nikoliću.

Jedni na poseban način, gledajući da ga spekulacijama van terena sapletu kad mu već na terenu ne može niko ništa, a drugi su prosto priznali da čovek zna znanje.

Jedan od takvih je Oleg Terehin, nekadašnji napadač Lokomotive, koji je u intervjuu za Evro Fudbal nahvalio srpskog trenera.

Nikolić je usadio igračima svoju viziju i tim je počeo da pobeđuje iz utakmice u utakmicu. Mnogo je bilo skepticizma na njegov račun otkako je došao, ali i kod Sjomina je bilo isto dosta teških pobeda sa golom ili dva razlike. Mislim da sada navijači prepoznaju da je Nikolić dobar trener“, počeo je priču Terehin.

Njemu se posebno sviđa što srpski trener malo priča, a mnogo radi.

Nikolić je dobar tip: ne plete intrige okolo, ne ogovara, ne priča mnogo sa novinarima. On je čovek koji radi i radi. I polako ide napred sa igračima koje ima. Lokomotiva nije kupila nikog, ali je Nikolić oživeo Smolova, koji je sada najbolji napadač u ligi i koji mora ponovo da bude pozvan u reprezentaciju Rusije“.

IZBOR UREDNIKA

Uporedio je Terehin Nikolića i trenera CSKA Olića, koji je nedavno preuzeo Armejce, ali ga je Marko preslišao sa 3:0 prošle nedelje.

Olić je tek došao i biće mu potrebno vreme da pohvata konce. On nikada nije radio kao samostalan trener ranije, dok je Nikolić mnogo iskusniji, trenirao je Partizan, ali ni njemu nije odmah sve krenulo kada je došao. Zato će i Oliću biti potrebna godina, možda dve, to dosta zavisi i od kluba“, istakao je Oleg Terehin.

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva