Marko Nikolić nije više trener Videotona

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.11.19. | 13:42

Kraj posle dve i po godine

Ruka ruci i svako na svoju stranu. Marko Nikolić nije više šef stručnog štaba Videotona.

Posle razočaravajučih rezultata u poslednje vreme, prvak Mađarske i srpski stručnjak raskinuli su ugovor koji je trebalo da važi do leta 2020. Na gubitak posla uticala je slaba forma ekipe, koja je u poslednjih pet prvenstvenih utakmica pobedila samo jednom, izgubila lidersku poziciju na tabeli, za Ferencvarošem zaostaje tri boda, uz napomenu da aktuelni prvak ima i meč manje.

Izabrane vesti

Nikolić je dobro otvorio sezonu, ostvario šest uzastopnih pobeda, delovalo je da je na pravom putu da vrati primat u mađarskom fudbalu, ali je ove sezone Fradi definitivno jači, pa je uprkos činjenici da se takmiči u Ligi Evrope uspeo da pretekne Nikolićev tim (trenutno treći na tabeli) i stekne najbolje šanse da prvi prođe kroz cilj.

Osim Marka Nikolića, Videoton su napustili i njegovi saradnici, Radoje Smiljanić i Goran Basarić, pa sad čast srpskog fudbala u Sekešfehervaru brani jedino Danilo Pantić, letos anagažovan baš na preporuku šefa stručnog štaba.

Bez obzira što mu u poslednje vreme nije išlo, bivši trener Partizana je ostavio dubok trag u Videotonu. U prvoj sezoni doneo je klubu treću titulu u istoriji, lane osvojio Kup Mađarske, a sa skromnim timom izborio je plasman u grupnu fazu Lige Evrope, gde se takmičio sa kasnijim osvaječem Čelsije, PAOK-om i BATE Borisovim i sve do poslednjeg kola bio u igri za prolaz.

Marko Nikolić je vodio Videoton na tačno 120 utakmica (69 pobeda, 27 remija i 24 poraza).

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara