Marko Nikolić nudi srpskom štoperu milion evra godišnje umesto dosadašnjih 12.000 mesečno

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.07.20. | 16:57

Trenutno zarađuje 144.000 evra godišnje

Marko Nikolić je ispunio ono zbog čega je i došao u Lokomotivu iz Moskve. Zadržao je drugu poziciju koju je nasledio i uveo popularne Železničare u Ligu šampiona. Zacrtani cilj je ostvaren uprkos brojnim opstrukcijama i napadima iz ruske javnosti na srpskog stručnjaka.

Sada je na redu da uprava kluba ispuni Nikoliću neke želje u prelaznom roku kako bi srpski strateg imao tim po svom ukusu za sledeću sezonu. I već se krenulo u relizaciju prve želje.

Izabrane vesti

Pisali smo pre neki dan da je Lokomotiva zainteresovana za srpskog štopera Aleksandra Radovanovića (26) iz redova novog francuskog prvoligaša Lansa, a danas stižu i potvrde da su pregovori u ozbiljnoj fazi. Lokomotivin prioritet u ovom prelaznom roku je dovođenje štopera, a potom će raditi za na kupovini napadača i levog beka. To je ono što je Nikoliću obećano, a on je u prvi plan istakao nekadašnjeg defanzivca Vojvodine.

Lokomotiva nudi 1.000.000 evra Lansu na ime obeštećenja, a upravo je to suma koju su francuski mediji ranije pominjali kao Lansov donji prag u pregovorima za prodaju Radovanovića. Poznata je i ponuda samom igraču. Rusi mu nude fenomenalan ugovor vredan 1.000.000 evra po sezoni. Kakva je ponuda u pitanju najbolje govori to što je Radovanovićeva aktuelna plata u Lansu 12.000 evra mesečno, odnosno 144.000 evra godišnje. Ko bi odbio sedam puta veću platu i sportski izazov da igra u Ligi šampiona umesto da se bori za opstanak u Ligi 1?

Inače, pregovore vodi direktno Marko Nikolić. On i klupski skaut Andrej Lošjuk su ovlašćeni od strane Lokomotivine uprave da postignu dgovor sa Lansom oko transfera i čini se da sve ide u najboljem smeru. Da se transfer kuva, govori i to što je srpski štoper propustio prijateljski meč protiv Genta, a kao zvaničan razlog je navedena prehlada. Ipak, veća je verovatnoća da Lans ne želi da rizikuje bilo kakvu povredu zbog koje bi transfer mogao da propadne. Jasno im je da je ovo najbolji momenat za prodaju jer Radovanovićev ugovor ističe za dve godine, a sledećeg leta bi cena bila manja jer bi igrač ušao u poslednju godinu ugovora. Jednostavno, takva su pravila tržišta i dve godine pre isteka ugovora je uvek najbolji momenat za transfer kada se zna da je on neminovan. Žuri se i Lokomotivi jer se za srpskog štopera još interesuju Rostov i Ludogorec koji bez problema mogu da daju 1.000.000 za obeštećenje, ali je malo verovatno da bi igrač dobio ugovor kao u Moskvi.

Aleksandar Radovanović ima 26 godina i u Lans je prešao pre dve godine prešao iz Vojvodine u transferu teškom 650.000 evra. U Vojvodini je proveo samo šest meseci što je bilo dovoljno da skrene pažnju Francuza. Pre toga je dve godine igrao za subotički Spartak, sezonu za OFK Beograd i pet sezona u šabačkoj Mačvi u kojoj je i ponikao.

U Srbiji se o njemu se nije mnogo pričalo i pisalo otkako je otišao u Francusku jer je igrao u drugoj ligi, ali u francuskim i regionalnim medijima sa severa Francuske ćete o njemu naći samo reči hvale i komplimente. Otkako je došao u Lans, zauzeo je mesto u srcu odbrane i nametnuo se kao komandant defanzivne linije. Bio je standardan do decembra kada je doživeo tešku povredu kolena zbog koje je propustio ostatak debitantske sezone. Uprkos povredi, navijači su ga izabrali za igrača sezone u klubu. Oporavio se, ove sezone opet zauzeo mesto u štoperskoj liniji Lansa i bio jedan od najzaslužnijih za povratak nekadašnjeg šampiona u elitni rang francuskog fudbala.

Sada je vreme za veliki korak napred. Umesto u francuskoj Ligi 1, sve su prilike da ćemo Radovanovića gledati u Ligi šampiona u dresu Lokomotive. Kao prvo pojačanje Marka Nikolića


tagovi

Marko NikolićLansLetnji prelazni rok 2020Aleksandar Radovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara