©Star Sport
©Star Sport

Marko Rosi ipak ne može bez Filipa Holendera

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.09.21. | 12:51

Povratak prvotimca Partizana u dres sa državnim grbom

Napadač Partizana Filip Holender vratio se u reprezentaciju Mađarske, nakon što je propustio septembarski ciklus i mečeve sa Andorom (2:1), Albanijom (0:1) i Engleskom (0:4).

Selektor Marko Rosi uvrstio je rođenog Kragujevčanina na spisak od 26 igrača, a konkurenciju u napadu predstavljaju mu Janoš Han, Nemanja Nikolić, Roland Salaj, Danijel Saloj, Šeh Sabolč i Roland Varga.

Izabrane vesti

Mađari su na razočaravajućem četvrtom mestu grupe I, tako da im je ovo ključan kvalifikacioni prozor. Tu se pre svega misli na direktnog konkurenta, Albaniju, koja 9. oktobra gostuje na Puškaš Areni. Ukoliko tu osvoje sva tri boda, biće im mnogo laške protiv Engleske na Vembliju (12. oktobar).

"Čekaju nas dve veoma važne utakmice, iako imamo dosta poteškoća sa kojima moramo da se nosimo, definitivno želimo da popravimo utisak nakon poraza od Albanije, a onda protiv Engleske da budemo mnogo bolji nego u prvoj utakmici. Ovo će od svakog igrača zahtevati da se bori do poslednjeg daha i pruži sve od sebe", rekao je Marko Rosi.

Čak sedmorica igrača imaju problem sa žutim kartonima i tako rizikuju učešće u okršaju sa Engleskom. U pitanju su Adam Lang, Atila Salaj, Endre Botka, Bola Bendeguz, Danijel Gazdag, Roland Salaj i Mark Tamaš.

Holender je prošlog leta bio među učesnicima Evropskog prvenstva, ali potom nije dobio poziv u septembru. Od početka sezone je zabeležio 15 nastupa za Partizan u svim takmičenjima, ali je daleko veću šansu dobijao u Superligi, gde je dao tri gola na osam mečeva. Prošlog vikenda protiv Spartaka (5:0), ušao je u igru u poslednjih pola sata, ali mu je to bilo dovoljno da zatrese mrežu u poslednjim trenucima utakmice.



tagovi

Filip Holender

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara