(©AFP)
(©AFP)

Marko Simone stiže na pregovore sa Partizanom

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 08:20

Sa prilično skromnom trenerskom biografijom

Ponuđen je Partizanu Marko Simone i koliko god imao trenersku biografiju maltene ispod nivoa Superlige, čelnici crno-belih su odlučili da mu daju šansu.

Nekadašnji italijanski fudbaler, koji je imao odličnu karijeru u Milanu i Pari Sen Žermenu, doći će danas u Beograd, na pregovore sa upravom Partizana oko angažovanja na poziciji prvog trenera ekipe, javlja Žurnal.

Izabrane vesti

Crno-beli su u ubrzanoj potrazi za novim šefom struke posle odlaska Aleksandra Stanojevića, jer će pripreme početi vrlo brzo, pošto nova sezona Superlige kreće već 9. jula. U Humskoj su rešili da saslušaju viziju, ideje koje ima Simone, pa da nakon toga odluče da li da mu pruže šansu da sedne na klupu.

Dok je Simoneova igračka biografija za sav respekt, trenerska je – očajna. Počeo je na visokom nivou, u Monaku 2011. godine, a onda je imao nezaustavljivi slobodan pad. Vodio je Lozanu u drugoj ligi Švajcarske, pa francuskog drugoligaša Tur, pa Laval u istom rangu, a onda se otisnuo u egzotične destinacije: Klub Afrikan (Tunis), Račaburi (Tajland), Mohamedija (Maroko). Poslednji klub koji je vodio bio je francuski drugoligaš Šateru.

Sve kada se sabere, u Superligi Srbije ima trenera sa boljim biografijama i većim kvalitetom.

Na klupi Partizana su do sada sedela trojica trenera iz inostranstva: Lotar Mateus je osvojio titulu i uveo crno-bele u Ligu šampiona, Jirgen Reber je bio totalni promašaj, dok je Avram Grant došao na šest meseci, osvojio već na polusezoni „osvojenu“ titulu i otišao.


tagovi

FK PartizanMarko Simone

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara