Marko Stamenić (Reuters)
Marko Stamenić (Reuters)

Marko Stamenić: Igrač sam za Ligu šampiona, povezao sam se sa srpskom stranom krvi

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.12.23. | 14:09

Vezista Crvene zvezde pričao novozelandskim medijima o prelasku na Marakanu i iskustvu igranja u najjačem takmičenju

Marko Stamenić je pre skoro godinu dana kaparisan kao veliko pojačanje Crvene zvezde za Ligu šampiona. Novozelanđanin srpskog porekla je došao letos kao slobodan igrač iz Kopenhagena i na početku oduševio igrama i pokazao se kao jedan od najboljih novajlija.

Ipak, kako je Zvezda padala u formi, tako su i njegove partije bile sve bleđe pa je u poslednje vreme izgubio i ulogu startera kod Baraka Bahara.

Izabrane vesti

„Prelazak u Crvenu zvezdu se desio zato što sam želeo da igram Ligu šampiona, na najvećoj sceni evropskog fudbala i uživam u tome. Svaki put osećam leptiriće u stomaku kada zakoračim na teren i čujem himnu Lige šampiona. Verujem da sa kvalitetima koje posedujem, treba da budem deo ovog takmičenja svake sezone i nastojaću da to i ostvarim“, rekao je Stamenić za novozelandske medije.

U Lajpcigu je postigao gol i postao tek drugi Novozelanđanin u istoriji takmičenja koji je zatresao mrežu.

„Pre svega, velika čast. Pomalo nadrealna scena. Nisam mogao da verujem da je lopta ušla i da sam postigao gol u Ligi šampiona. Nakon nekog vremena sam postao svestan toga i bio jako zadovoljan sobom. Pozvao sam posle meča porodicu i bili su na devetom nebu od sreće. Kada sam čuo da sam tek drugi Novozelanđanin koji je dao gol u Ligi šampiona, osečao sam ogroman ponos. Bilo je to veliko priznanje za mene lično i za sav trud koji sam ulagao godinama“.

Pun je reči hvale za ambijent u Beogradu.

„Sjajno iskustvo za sada. Velika je razlika u mentalitetu. U Srbiji su ljudi mnogo emotivniji i mogu da se povežem sa njima jer je to jedna strana mog porekla. Osećao sam to kod oca još dok sam bio dete i dok me je on podučavao fudbalu. Lepo mi je u okruženju koje je veoma strastveno i emotivno. To pokazujemo i na terenu. Lepo je što sam se povezao sa tom stranom moje krvi“.



tagovi

Marko Stamenić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara