Markos Akunja (©Reuters)
Markos Akunja (©Reuters)

Markos Akunja - Monćijeva alternativa za Regilona od 15.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.08.20. | 20:28

Levi bek Sportinga pojavio se na radaru Sevilje

Sevilja mora da sastavi tim do početka sezone koji je za nju zakazan 24. septembra Superkupom Evrope sa Bajernom, dok će tada već uveliko početi i Primera. Pozicija levog beka jedna je od gorućih, a sportski direktor Monći nanjušio je igrača na krajnjem zapadu Pirineja. Reč je o beku lisabonskog Sportinga Markosu Akunji, koji je prethodne tri sezone jedan od najstandardnijih fudbalera Lavova (preko 120 utakmica). Naravno, pod uslovom da Serhio Regilon ne ostane.

Monći je namirisao najboljeg fudablera Argentine iz 2016. godine. Sa sjajnom levom nogom, Akunja je tokom trogodišnjeg mandata u Rasingu iz Aveljanede igrao kao klasično levo krilo, mnogo bliže protivničkom golu, nego što je to slučaj po dolasku na stadion “Žoze Alvelade”. Momak koji je zabeležio 27 nastupa za selekciju Argentine je u zeleno-belom dresu pokazao je da se potpuno adaptirao na poziciju levog beka, ali celokupno iskustvo 28-godišnjaka garantuje da može da može da pokrije sva mesta na levoj strani terena.

Izabrane vesti

Sevilja je htela da otkupi Serhija Regilona koji je podigao trofej Lige Evrope sa kraljicom. Završetak pozajmice uslovio je povratak na Santijago Bernabeu, a Florentino Perez je svestan da na momku koji se nedavno našao na spisku A reprezentacije može ozbiljno da prihoduje. Cena između 20.000.000 i 25.000.000 evra previsoka je za Andalužane. Regilon bi vrlo lako mogao da završi u Premijer ligi, njegov imanjak Eskudero koji je na Sančez Pishuanu od 2015. godine nije rešenje, jer je u nedostatku konstatnih nastupa već dva puta pretio da će otići.

Sporting bi se lako odrekao Argentinca, ne zbog toga što mu nije bio izuzetno značajan, već zato što mora da utegne finansije. Monći tu vidi priliku. Lisabonski klub ga ceni 15.000.000 miliona, ali jedan mag kakav je 51-godišnji Španac, pokušaće malo da olabavi zahteve Lavova.

Za to vreme Monći će razmatrati i ponude koje stižu na Ramon Sančez Pishuan, pre svega za igrača koji bi mogao da bude zvezda prelaznog roka, Lukasa Okamposa (17 golova i pet asistencija u svim takmičenjima). Veliki broj klubova merka nekadašnjeg bisera River Plejta, koji će u skorijoj ili nešto daljoj budućnosti biti još jedna od potvrda Seviljine mantre "Dovedi jeftino, prodaj skupo". Britanski Skaj Sports piše kako je Vulverhempton spreman da ponudi Sevilji 45.000.000 evra, tri puta više od onoga što je klub prošlog leta izdvojio za njegovo dovođenje. Ali to je ponuda koja će u Monćijevim očima delovati neozbiljno. Jer on zna da trguje i svestan je da poseduje prvoklasni proizvod i da ne mora da žuri jer Okampos ima ugovor do 2024. godine.




tagovi

Markos AkunjaLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara