Markos Leonardo (©Reuters)
Markos Leonardo (©Reuters)

Markos Leonardo je novi Benfikin džekpot

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.02.24. | 09:54

Kup Portugalije: Lisabonski Orlovi sa novim napadačem gostuju večeras (21.45) Vizeli na severu zemlje u četvrtfinalu. Mladi Brazilac se već nameće, tri gola za 79 minuta u šampionatu

Benfika je popravila formu ove godine. Sa gradskim rivalom Sportingom (Porto zaostaje) boriće se za titulu u Primeiri, a Orlovi imaju šansu i za duplu krunu. Šampion ove zemlje na Iberijskom poluostrvu večeras (21.45) gostuje Vizeli, najgoroj ekipi u eliti, u četvrtinalu Kupa Portugalije.

Domaćin je vezao četiri poraza, a na dva poslednja meča nije dao gol. Benfika je u naletu, postigla je sedam pogodaka na prethodna dva duela prvenstva. Počeo je da igra i supertalentovani Brazilac Markos Leonardo koji je zimus stigao iz Santosa. Bio je rezervista u prethodna četiri meča šampionata i jedan u Kupa Portugalije. Za samo 79 minuta na terenu u Primeiri tri puta je zatresao mreže rivala i najavio velika dela. Danas bi mogao da ima prvi start u sezoni.

Izabrane vesti

Za godinu, dve, eto njega u nekom od najboljih klubova Evrope za 100.000.000+ kao što je pre dve godine Darvin Nunjez prodat Liverpulu za 80.000.000 osnovno, plus procente. On je prošao mlađe kategorije reprezentacije Brazila, postigao je čak 43 golova za tri godine u timu iz Sao Paula, a tek mu je 20 leta. Plaćen je 18.000.000 evra, plus procente, a ko želi da ga kupi moraće da izdvoji 150.000.000. Potpisao je početkom godine petoipogodišnji ugovor sa najpopularnijim klubom u Portugaliji.

21.45: (8,00) Vizela (5,30) Benfika (1,35)

Inače, Santos, sada brazilski drugoligaš, poznat je po “štancovanje” sjajnih napadača. U ovom velikanu iz Sao Paula na stadionu Vila Belmiro ponikli su i Nejmar, Robinjo, Rodrigo, Gabrijel Barbosa Gabigol, Kajo Žorž, a pre njih slavu ovog kluba je prenosio legendarni Pele.

Dobra vest za nemačkog trenera Rodžera Šmida je da su se Aleksander Bah, David Neres i Norvežanin Tengsted oporavili od povreda i konkurišu za tim. Van stroja su samo Bernat i Prestijani. Rafa Silva je najbolji igrač Benfike ove sezone.

Kup je uvek poseban. Ako ste u ovoj fazi, već ste pokazali da imate kvalitet i mentalitet. Vizelu shvatamo veoma ozbiljno, biće teška utakmica, tamo nikada nije lako igrati, pokazala je to u prošlom kolu, može da dobiju svoje utakmice, posebno kod kuće. Naš cilj je polufinale”, jasan je Šmid.

Benfika je ove sezone već gostovala na severu Portugalije i dobila je Vizelu sa 2:1 u prvenstvu, a golove su dali Hrvat Musa i Argentinac Di Marija. Benfika naredne nedelje očekuje Liga Evrope i duel sa Tuluzom u prvoj nokaut fazi, pa je izvesno da će Šmid da promeša karte, da će šansu da dobiju i neku od igrača koji nisu bili u prvom planu u dosadašnjem toku sezone. Motiv za Benfiku je i taj da sedam godina nije podigla pehar u Kupu Portugalije.

19.45: (1,75) Vitoija Gimarais (3,60) Žil Visente (4,90)

Vizela je promenila trenera prošlog meseca. Za kormilom je stigao mladi španski stručnjak Ruben de la Barera i imaće težak zadatak da pre svega izbori opstanak u ligi. Najbolji strelac tima Esende se oporavio i igraće protiv Benfike. Tim sa severa zemlje nikada nije pobedio lisabonske Orlove.

KUP PORTUGALIJE – ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Sreda

Leirija – Sporting Lisabon 0:3 (0:2)

/Đekereš 32, 74, Konsalves 37/

Četvrtak

19.45: (1,75) Vitoija Gimarais (3,60) Žil Visente (4,90)

21.45: (8,00) Vizela (5,30) Benfika (1,35)

***kvote su podložne promenama

27. februar

Santa Klara - Porto


tagovi

Kup PortugalijeBenfikaVizelaMarkos Leonardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara