Đuzepe Marota u sredini (©Reuters)
Đuzepe Marota u sredini (©Reuters)

Marota: Mesi je utopija, to u Italiji niko ne može da izvede

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.07.20. | 23:04

"Moramo da vratimo italijanski fudbal na nekadašnje grane", kaže operativac Intera

Ako je Kristijano Ronaldo mogao iz Real Madrida da dođe u Juventus, zašto Lionel Mesi, nezadovoljan u Barseloni, ne bi mogao da pređe u Inter?

Tako nekako kruže logička razmišljanja u Italiji poslednjih nedelja, u kojima je uvek konkluzija kako je realna opcija da Mesi obuče crno-plavi dres. Međutim, realnost je potpuno drugačija...

Izabrane vesti

Iako su maltene svi svesni da će Mesi ostati Barsin do kraja karijere, šta god da se u tom klubu bude dešavalo na izborima sledeće godine, legendarni fudbalski operativac Đuzepe Marota uverava da nijedan italijanski klub, pa ni Inter, ne bi mogao da podnese sve što bi moralo da se uradi da bi se omaleni Argentinac privoleo da se preseli na Čizmu.

Neverovatna je stvar da ljudi misle da je moguće da Inter može da dovede Mesija. To je utopija. Nijedan klub u Italiji to ne može da izvede“, rekao je Marota za Skaj Sport.

Kao jedan od najvećih problema jedan od čelnika Intera vidi u tome što italijanski fudbal, liga, nisu na nekadašnjim visinama.

Mi se danas bavimo pitanjima raspodele tv prava i drugim stvarima, ali ne dotičemo suštinu. Moramo da podignemo brend italijanskog fudbala. Da naša liga više ne bude tranzitna, već konačno odredište. Moramo da radimo na tome da se vratimo na nekadašnje pozicije, na kojima smo bili pre 20 godina. Šampioni, kao nekada, moraju da dolaze da igraju u Italiji, a ne da beže od nje“, poručio je Marota.


tagovi

Lionel MesiĐuzepe MarotaInter

Obaveštavaj me

Inter
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara