Marselj ima novog trenera, kupio je Sampaolija

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.02.21. | 18:05

Argentinac se vraća u Evropu

Horhe Sampaoli stiže u Olimpik iz Marselja!

Nedeljama je velikan sa Velodroma tragao za naslednikom Andrea Viljaša Boaša koji je napustio klub zbog sukoba sa upravom i loše atmosfere. Ekipu je kao privremeno rešenje preuzeo malo poznati marokanski stručnjak Naser Large, a on će klupu napustiti posle narednog vikenda.

Izabrane vesti

Marselj se dogovorio sa Sampaolijem koji je trenutno strateg brazilskog Atletiko Mineira koji je sa njim kovao velike planove kako da napadne titulu u Kopa Libertadores. Međutim, argentinski stručnjak je imao otkupnu klauzulu koja iznosi nešto više od 630.000 evra i Marselj je rešio da je plati. Prethodno je ubedio Sampaolija da napusti klub iz Belo Orizontea.

Sampaoli će završiti sezonu sa Atletiko Mineirom, a onda se 26. februara očekuje u Marselju na potpisivanju ugovora. Do tada mu je ostalo da odradi poslednja dva kola u brazilskom šampionatu i da sa Atletikom izbori plasman među prva četiri koja idu u Kopa Libertadores. Prva prilika je već večeras na gostovanju Sport Resifeu, a kvota na tim predvođen Hulkom je 1,70.

Sampaoliju će ovo biti drugi klub u Evropi pošto je prethodno radio u Sevilji. Ipak, najveće uspehe je pravio u Čileu gde je sa Univerzidad da Čileom osvajao domaće trofeje, a potom sa reprezentacijom osvojio Kopa Amerika. Predvodio je i reprezentaciju Argentine na Mundijalu u Rusiji, a posle toga je trenirao i brazilski Santos. Trenerska filozifija mu je slična Bijelsinoj koji je ne tako davno sedeo na klupi Marselja.



tagovi

Horhe SampaoliAtletiko Mineiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara