Pjer Emerik Obamejan
Pjer Emerik Obamejan

Marselju malo i 80 minuta sa igračem više, jedva izvukao bod (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.01.24. | 22:58

Monako dva puta vodio, na kraju morao da se pomiri sa nerešenim ishodom - 2:2

Ogromna ulaganja tokom letnjeg prelaznog roka mogla bi i ove sezone da se ispostave kao nedovoljna za ostvarenje ciljeva kakve ima Marselj. Jedan od njih svakako je i učestvovanje u Ligi šampiona, ali situacija u kojoj se trofejni francuski klub na polovini sezone nagoveštava da se elitni evropski fudbal ni drugu sezonu zaredom neće igrati na Velodromu.

Olimpik je na prelazu iz 2023. u 2024. upao u rezultatsku krizu, a da iz iste nije izašao videlo se i večeras. Tim Đenara Gatuza je u derbiju 19. runde Lige 1 pred svojim navijačima izvukao samo bod protiv Monaka, upisavši treći vezani remi u šampionatu - 2:2 (1:2).

Izabrane vesti

Kažemo 'samo' bod, jer domaćin je praktično čitavu utakmicu igrao sa igraćem više, u finišu i sa dvojicom, ali i pored toga nije uspeo da dođe do prvog ligaškog trijumfa u kalendarskoj godini. Štaviše, morao je da čupa i taj bod, s obzirom na to da su Kneževi dva puta vodili, ali ih je brojčana inferiornost poput tega vukla unazad i onemogućila da naprave iskorak u borbi za mesto u Ligi šampiona.

Da su izdržali preskočili bi Brest i skočili na treću poziciju. Ovako, ostaće na četvrtoj poziciji sa 34 boda (koliko ima i Brest uz meč manje), dok je Marselj na šestom mestu sa pet bodova manje...

Fudbaleri Monaka idealno su otvorili utakmicu, pogotkom Visama Ven Jedera već u sedmom minutu, njegovim osmim u poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima, međutim, samo četiri minuta kasnije postalo im je jasno da će rano stečenu prednost teško odbraniti pošto je Giljermo Maripan zbog faula sa leđa nad Vitinjom daleko od gola dobio direktan crveni karton. Po mišljenju mnogih sporan. Da li ga je i zaslužio procenite sami.

Kako bilo, Marselj je krenuo u ofanzivu i očekivano izjednačio u 38. minutu. Pjer Emerik Obamejan je mudro postupio kod šuta Vitinje, povukao nogu ne želeći da mu 'ukrade' pogodak i rizikuje da mu sudija poništi gol zbog potencijalnog ofsajda, ali pošto je lopta pogodila stativu, iskusni Gabonac ju je iz odbitka spakovao u mrežu i doneo izjednačenje domaćinu.

Međutim, nije dugo na semaforu stajalo 1:1. Umesto da Olimpik krene po preokret usledio je novi šok za domaće navijače. U nadoknadi prvog poluvremena, posle kontre koju je povukao Ben Jeder, Magnes Akliuš je lukavim udarcem po zemlji pogodio dalji ugao za novo vođstvo ekipe Adija Hitera. No, ni ono nije dugo ostalo na snazi. Nedugo po povratku sa odmora štoper Marselja Leonardo Balerdi vratio je Olimpik u život. Dobio je loptu sa boka na sredini igrališta i maksimalno iskoristio neopreznost protivničkih igrača, koji su mu dozvolili da 'povuče' loptu, a onda sa dvadesetak metara snažnim udarcem pogodio isti onaj ugao u koji je krajem prvog dela loptu poslao Akliuš.

I ispostaviće se postavio konačan rezultat. Jer iako je imao gotovo čitavo drugo poluvreme na raspolaganju da pojuri preokret (Balerdijev pogodak stigao u 50. minutu), a u poslednjih desetak minuta i dva igrača više (Denis Zakarija dobio drugi žuti karton u 86. minutu), Marselj nije uspeo da stigne do tri boda.

FRANCUSKA 1 – 19. KOLO

Petak

Lion - Ren 2:3 (0:3)

/Enrike 57, Lakazet 78 - Terije 22, 41, Due 36/

Subota

Nica - Mec 1:0 (0:0)

/Gesan 77pen/

Marselj - Monako 2:2 (1:2)

/Obamejan 38, Balerdi 50 - Ben Jeder 7, Akliuš 45+3/

Nedelja

13.00: (3,90) Monpelje (3,50) Lil (2,05)

15.00: (2,85) Klermon (3,10) Strazbur (2,65)

15.00: (3,00) Lorijan (3,15) Avrr (2,65)

15.00: (1,83) Rems (3,50) Nant (4,50)

17.05: (3,80) Tuluz (3,50) Lans (2,10)

20.45: (1,42) PSŽ (4,60) Brest (7,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MarseljMonakoLiga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara