(©Reuters)
(©Reuters)

Marselo Galjardo nije endemska biljka: Odbio brdo ponuda iz Evrope, ali rekao "da" Al Itihadu

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.11.23. | 15:31

Argentinski stručnjak potpisao na 18 meseci

Posle brda osvojenih trofeja u Argentini i Južnoj Americi sa River Plejtom, posle tri titule Najboljeg trenera na kontinentu, očekivalo se da Marselo Galjardo napravi, kao kad je igrač bio, korak ka Evropi. Tamo gde se, objektivno, igra najbolji fudbal na svetu.

Još kad se prošle godine rastao sa River Plejtom nakon osam godina, „mirisalo“ je da će put neke Španije, recimo. Ali i njega je, poput mnogih što trenera što igrača, primamio miris petrodolara.

Izabrane vesti

Marselo Galjardo od danas je zvanično novi trener Al Itihada iz Džede. I njemu je Saudijska Arabija novo mesto boravka, a sada će mu puleni biti Karim Benzema, Ngolo Kante, Fabinjo, Luis Felipe... Zanimljivo je da, makar za sada, neće imati u timu nijednog zemljaka iz Argentine.

Potpisao je Galjardo ugovor na godinu i po dana, a argentinski list Ole tvrdi da će biti treći najplaćeniji trener na svetu, posle Gvardiole i Simonea, mada se ne navodi koliko će tačno novi šef struke Al Itihada zaraditi u Arabiji.

Najveća misterija je šta je to što je odbilo Marsela Galjarda od Evrope. Jer, imao je ponudu čak i Barselone kada je Erik Abidal bio sportski direktor. Zvala ga je Roma pre nego što je Žoze Murinjo prihvatio posao, imao je dva puta pozive Sevilje, pa Lidsa, te Olimpik Marselja. Ipak, svaki put je odgovor bio – ne.

Počeli su i u Argentini da sumnjaju da je Marselo endemska biljka, da mu se ne „raste“ tamo gde se ne oseća kao kod kuće. Ali, evo, stigao je danas njegov demant. Dobio je iz Arabije ponudu koja se ne odbija.


tagovi

Marselo GaljardoAl Itihad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara