Slavlje Džona Kenedija (Reuters)
Slavlje Džona Kenedija (Reuters)

Marselo ide po petu titulu prvaka sveta: Fluzao izbacio najtrofejnijeg i smeši mu sudar sa najmoćnijim

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.12.23. | 21:20

Brazilski velikan u polufinalu klupskog svetskog prvenstva eliminisao egipatski Al Ahli - 2:0

Mesec i po dana otkako je postao šampion Južne Amerike, Fluminense će igrati još jedno finale, boriće se za titulu klupskog prvaka sveta koju nema u klupskim vitrinama. Velikan iz Rio de Žaneira večeras je izbacio egipatski Al Ahli (2:0), klub koji zvanično ima najviše trofeja na planeti, a u finalu mu se smeši najmoćniji tim današnjice, Mančester Siti Pepa Gvardiole. Malo ko veruje da japanska Urava u sutrašnjem duelu koji je na programu od 19.00 ima ikakve šanse protiv aktuelnog šampiona Evrope.

Eliminisao je Al Ahli pre dva dana Karima Benzemu i njegov Al Itihad, ali za novi podvig nije imao snage iako nije bio u inferiornoj poziciji na terenu. Zapravo, držao se velikan iz Kaira do 70. minuta, ali je zahvaljujući golovima dva Džona, Arijasa i Kenedija Fluzao postao osmi brazilski tim koji se plasirao u finale Svetskog klupskog prvenstva otkako je ono ustanovljeno 2006. godine. Prethodno su to činili Korintijans, Sao Paulo, Internasional, Santos, Gremio, Flamengo i Palmeiras.

Izabrane vesti

Imao je Fernando Diniz u startnoj postavi veliko iskustvo po pitanju nastupa na turniru koji određuje najbolji tim sveta i čak četvorica startera su već iskusila ovo takmičenje. Marselo ga je osam puta igrao noseći dres Real Madrida, a imaće priliku da peti put položi ruke na pehar. Tu su još Ganso koji se dva puta pojavljivao sa Santosom, Felipe Melo, dvostruki učesnik sa Palmeirasom i Herman Kano koji je predstavljao meksičku Pačuku.

Dominirao je Fluzao u posedu, lako mogao da povede jer je već u prvoj polovini prvog dela Džon Arijas dva puta pogađao stativu. Ali isto tako, mogao je nominalni domaćin da nastrada iz nekolicine kontra napada rivala, a vođstvo Al Ahlija sprečio je golman Fabio zaustavivši opasan udarac glavom Kahrabe.

Pojačao je Fluminense u nastavku, u 70. minutu izborio jedanaesterac koji je u gol pretvorio upravo Arijas, a koji minut kasnije ponovo je Fabio intervenisao, ovoga puta nakon znatno slabijeg pokušaja Taua. Pečat na plasman u finale brazilskog velikana stavio je Džon Kenedi, 21-godišnjak koji se pretvara u Fluzaovog igrača za velike utakmice. Zatresao je mrežu večeras, a u novembru je bio strelac pobedonosnog gola protiv Boke Juniors za pehar Kopa Libertadores.



tagovi

Al Ahli KairoFluminenseMarselo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara