Marselo (©AFP)
Marselo (©AFP)

Marselo odlazi, Real traži konkurenciju Mendiju - u opticaju dva imena

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.03.22. | 16:17

Fran Garsija ili Migel Gutijerez

Još nešto više od dva meseca i sledi rastanak Marsela i Real Madrida. Priča ispunjena trofejima stigla je do kraja posle 15 i po godina. Brazilcu ističe ugovor, a s obzirom na to da 12. maja puni 34 godine, novi neće dobiti.

Iako često s kapitenskom trakom, nije Marselo više na nivou od pre, pa na Santjago Bernabeu nemaju u planu da ga zadrže. Štaviše, uveliko razmišljaju o novom levom beku.

Izabrane vesti

Mesto startera već treću sezonu ima Ferlan Mendi, koji je leta 2019. doveden iz Liona za 48.000.000 evra, mada Francuz u tekućem šampionatu ne igra tako kvalitetno kao pre, a imao je i dosta probleme s povredama. Stoga su u Madridu odlučili da mu pojačaju konkurenciju koju je poslednje tri sezone pravio iskusni Marselo.

Tu je već 20-godišnji Migel Gutijerez koji je dobijao šansu i pre kod Zinedina Zidana i ove sezone kod Karla Ančelotija, a trenutno nastupa za B tim. Reč je o igraču poniklom u Realu, a po pisanju Marke dilema je da li ga, poput svojevremeno Karvahala u Bajer Leverkuzen, poslati prvo negde na pozajmicu ili ga odmah za stalno prekomandovati u prvi tim, u kom je dosad sakupio 11 nastupa.

Druga opcija je dve godine stariji Fran Garsija, takođe dete kluba, ali je polovina njegovog ugovora u vlasništvu Rajo Valjekana kom je letos ustupljen za 2.000.000 evra. Tamo već dve godine standardan prvotimac i opcija za njegov povratak na Bernabeu ozbiljno se razmatra. Reč je o igrači velike brzine, a u korist mu ide činjenica da je ofanzivno produktivniji od Gutijereza.

Svakako, Madriđanima će narednog leta fokus biti na pojačanjima u veznom redu i napadu. Prioriteti su Kilijan Mbape i Erling Haland, a treba razmišljati i o zamenama za Luku Modrića, Tonija Krosa i Kasemira.


tagovi

MarseloReal MadridFerlan Mendi

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara