Adam Bareiro (©AFP)
Adam Bareiro (©AFP)

Martin Palermo i Platense imaju ozbiljnih problema kada igraju na strani

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.07.23. | 23:03

San Lorenco domaćin Hobotnicama na stadionu Lanusa u borbi za plasman u osminu finala Kupa Argentine

Posle solidnog nastupa u prvoj fazi Kupa Argentine, gde su eliminisali trećeligaša Sarmijento iz Resistensije sigurnom pobedom od 3:0, Gavrani iz Almagra žele da nastave put ka slavi. Ipak, uz određenu dozu opreza, jer još postoji gorko sećanje na prethodno izdanje turnira, kada ih je Rasing iz Kordobe zaustavio na penale posle nerešenog ishoda 1:1.

Posmatrajući nedavnu statistiku San Lorenca, jasno je da je tim posebno jak kada igra kod kuće. U poslednjih deset mečeva na svojoj teritoriji uspeo je da ostvari četiri pobede, pet puta je remizirao, uz samo jedan pretrpljeni poraz. Preciznije gledajući, tim Rubena Darija Insue jeste domaćin u noćašnjem okršaju, ali samo formalno, jer propozicije ovog takmičenja nalažu da svaki meč mora biti odigran na neutralnom terenu. Tako će poprište ove bitke biti polje stadiona Nestor Dijaz Perez u južnom Buenos Ajresu, iliti čuvenoj La Fortalesi, domu Lanusa.

Izabrane vesti

San Lorenco je do prethodnog vikenda imao niz od 11 mečeva bez poraza. Međutim, u poslednjem, i to na svom terenu, doživeo je neuspeh od Argentinos Juniorsa, što bi moglo da ostavi izvesnu nesigurnost pred ovaj okršaj. Gledajući ukupnu formu tima u poslednjih deset mečeva u svim takmičenjima, očigledno je da je San Lorenco sjajan rival, koji je zabeležio pet pobeda, četiri remija i samo jedan poraz.

U Kopa Sudamerikani, Gavrani su grupnu etapu završili na drugom mestu u Grupi H, te su se tako obreli u dodatnim rekvalifikacijama. Protiv trećeplasiranog tima iz Kopa Libertadores. U ovom slučaju to je bio kolumbijski Independijente Medeljin, kojeg su u oba meča savladali ukupnim rezultatom 3:0, i u osmini finala igraće protiv Sao Paula. U prvenstvu Argentine, San Lorenco takođe ima sjajnu kampanju, toliko da zauzima treće mesto na tabeli sa 46 osvojenih bodova iz 12 pobeda, deset remija i samo četiri poraza.

02.10: (2,25) San Lorenco (3,00) Platense (3,30)

Trener Ruben Dario Insua je u dilemi za ovaj meč zbog izostanka desnog krila Ezekjela Serutija, koji je povređen. Nasuprot tome, sada može da računa na defanzivca Gastona Ernandeza, koji je završio sa procesom oporavka, iako je na prethodnom meču u prvenstvu bio izostavljen sa spiska, sada se očekuje njegovo prisustvo na terenu. Tim obično usvaja taktički sistem 3-4-2-1.

Platense u ovo drugo kolo Kopa Argentine stiže u nestabilnom trenutku, gde je pobedio samo u jednoj od poslednjih pet utakmica. Situacija za Hobotnice veoma se razlikuje od one u kojoj se nalazi njihov protivnik. Trenutno, tim iz Visentea Lopesa nalazi se na 16. mestu tabele profesionalne lige Argentine sa samo 33 osvojena boda. El Kalamar je do sada napustio teren sa pobedom u devet mečeva, remijem u šest i porazom u 11 utakmica.

Međutim, Platense je takođe spreman da pruži sve od sebe da napreduje u ovom takmičenju. Poput San Lorenca, u prvoj fazi eliminisali su Defensores iz Belgrana pobedom na domaćem terenu sa 2:0. Ipak, tim Martina Palerma takođe ima gorko sećanje na minulo izdanje, kada je poražen na penale od tada drugoligaša Belgrana posle nerešenog ishoda 1:1.

Nedavna statistika Platensea otkriva da imaju ozbiljnih problema kada su u ulozi gostujuće ekipe. U poslednjih deset mečeva na strani ostvarili su samo dve pobede, dva puta su remizirali i pretrpeli šest poraza. S obzirom na opštu formu Platensea u poslednjih deset okršaja generalno gledano, ekipa je pobedila četiri puta, jednom je remizirala i pretrpela čak pet poraza. Pored toga, trener Martin Palermo se suočava sa izazovima zbog odsustva defanzivca Migela Žakea i levog beka Gonzala Valdivije, obojica su odsutni zbog povreda. Tim obično usvaja taktički sistem 4-2-3-1.

Vredi napomenuti da je u poslednja tri međusobnog susreta ova dva tima, San Lorenco dva puta pobedio i jednom remizirao. Poslednji dvoboj, koji je održan u aprilu tekuće godine, završen je minimalnom pobedom Gavranova. Treba napomenuti da će se pobednik ovog duela u narednoj fazi suočiti sa boljim iz okršaja Klejpola i Belgrana.

ARGENTINA, KUP - ŠESNAESTINA FINALA

Četvrtak

02.10: (2,25) San Lorenco (3,00) Platense (3,30)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kup ArgentineSan LorencoPlatense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara